Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-10: Πρώτος χαμένος τίτλος μετά από 6 χρόνια...

Σε έναν τελικό διαφήμιση του αθλήματος, η Βουλιαγμένη επικράτησε 10-8 του Ολυμπιακού στη Χίο και σήκωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Ελλάδας. Είναι το πρώτο τρόπαιο που κατακτά ο ΝΟΒ ύστερα από περίπου έξι χρόνια και ο πρώτος εγχώριος τίτλος που χάνει ο Ολυμπιακός την τελευταία εξαετία.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 8-10: Πρώτος χαμένος τίτλος μετά από 6 χρόνια...

Η Βουλιαγμένη στο ξεκίνημα της περιόδου...έπιασε στον ύπνο τον Ολυμπιακό και «χτύπησε» στην κόντρα. Με δυο παρόμοια τέρματα (γρήγορη πάσα Τζόνσον μετά την εξαιρετική άμυνα της Διαμαντοπούλου πάνω στην Ασημάκη) Χυδηριώτη, Ειρήνη Νίνου έκαναν το 0-2 με τον Χάρη Παυλίδη να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Οι «ερυθρόλευκες» με το ΝΟΒ να παίζει ζώνη, κυκλοφόρησε σωστά και γρήγορα τη μπάλα και βρήκε δυο γρήγορα γκολ-απάντηση με τις Αβραμίδου, Τσουκαλά (2-2) σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ο ΝΟΒ βρήκε λύση στη ζώνη του Παυλίδη με το γκολ της Χαραλαμπίδη από την περιφέρεια (2-3, 2.39 για το τέλος της πρώτης περιόδου) με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ισοφαρίσει στην πρώτη επίθεση με παίκτρια παραπάνω και έτσι η αποβολή που πήρε η Ασημάκη πήγε στα... σκουπίδια, με τη Βουλιαγμένη να είναι μπροστά στην πρώτη περίοδο 3-2 σε ένα οκτάλεπτο όπου είχαμε μόλις μια αποβολή!

Το σκηνικό στο δεύτερο οκτάλεπτο άλλαξε άρδην με τις δυο ομάδες να παίζουν πολύ σκληρά στην άμυνα και οι αποβολές διαδέχονταν η μία την άλλη. Η πρώτη επίθεση στην παίκτρια παραπάνω για τη Βουλιαγμένη ήταν πετυχημένη. Η Ράνεϊ στο ξεκίνημα της περιόδου βρήκε στόχο (2-4) με τον πάγκο του Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται έντονα και δικαιολογημένα γιατί καθυστέρησε να σηκωθεί το σημαιάκι για να περάσει στον αγώνα η πολίστρια των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός όμως πέταξε και τις επόμενες δυο επιθέσεις στην παραπάνω (!) και έχασε την ευκαιρία να μειώσει σε μια φάση όπου δέχθηκε 2η ποινή η Έλενα Ξενάκη (στις 3 θυμίζουμε πως αποβάλλεσαι οριστικά). Το καλό για τον Ολυμπιακό ήταν πως έβγαλε την άμυνα στη λιγότερο και στη συνέχεια η Μυριοκεφαλιτάκη σκόραρε για τον Θρύλο σε επίθεση στην παραπάνω (1/4 σε εκείνο το σημείο για τον Ολυμπιακό) και μείωσε σε 3-4 αλλά οι «ερυθρόλευκες» αν και έβγαζαν άμυνες, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην παραπάνω (1/5).

Τη λύση όμως έδωσε από τα δυο μέτρα, η Έγκενς που ισοφάρισε σε 4-4 για να συνεχίσει το...βιολί της η Χρυσή Διαμαντοπούλου που έκανε ακόμη μια απόκρουση στην παίκτρια λιγότερο (1/5 η Βουλιαγμένη). Απάντησε με τον ίδιο τρόπο η Τζόνσον και το 4-4 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, αφού η Διαμαντοπούλου είπε όχι στην Ξενάκη. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους και τα οκτώ τέρματα έχουν έρθει από διαφορετικές σκόρερ!

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε και πάλι με γκολ από τη Βουλιαγμένη (4-5 η Ξενάκη) αλλά η Ασημάκη απάντησε στην παίκτρια παραπάνω (5-5) με τον τελικό να...ανάβει (δέχθηκαν κίτρινη κάρτα οι Παυλίδης, Καμμένου). Η Ράνεϊ με υπέροχο σουτ στην παραπάνω έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Βουλιαγμένη (5-6) με την Χαραλαμπίδη του ΝΟΒ να έχει κι αυτή δυο ποινές, όπως και η Μπάκλινγκ του Ολυμπιακού που ισοφάρισε και πάλι.

Τρία λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου, στην κόντρα η Έγκενς νίκησε την Τζόνσον για το 6-6 αλλά οι «ερυθρόλευκες» αν και είχαν ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα 34’’ πριν από το τέλος του οκταλέπτου, η Ειρήνη Νίνου...τιμώρησε τη ζώνη της ομάδας του Πειραιά γράφοντας το 6-7 σε ένα κομβικό χρονικά σημείο, με τον Παυλίδη να έχει εκτός από την Μπάκλινγκ και την Τσουκαλά με 2 ποινές. Όσες και οι Ξενάκη, Χαραλαμπίδη, Ράνεϊ.

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο με το ΝΟΒ να έχει προβάδισμα ενός τέρματος και τον Ολυμπιακό να μην έχει περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ! Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν με πρες αλλά...χάθηκε η Τσουκαλά με 3η ποινή, ωστόσο έβγαλαν την άμυνα στην λιγότερο και ο ΝΟΒ δεν ξέφυγε με δυο τέρματα σε έναν οκτάλεπτο νευρικό, με πάρα πολλά λάθη και από τις δυο πλευρές. Η Ειρήνη Νίνου με γκολ από την περιφέρεια, «τιμώρησε» και πάλι τη ζώνη μετά την πάσα της Διαμαντοπούλου (6-8, 5.31) ενώ στη συνέχεια η Χαραλαμπίδη έχασε τεράστια ευκαιρία για το 9-6.

Κέρδισε το πέναλτι η Ξενάκη, το εκτέλεσε η περιφερειακή του ΝΟΒ αλλά η Διαμαντόπουλου είπε όχι και στο...καπάκι μείωσε σε 8-7 η Αβραμίδου. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου απάντησαν αμέσως με ένα υπέροχο τέρμα της Χυδηριώτη μετά την ασίστ της Ξενάκη, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος (7-9) και έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Χυδηριώτη 1.04 πριν από το τέλος με γκολ από την περιφέρεια πέτυχε το 10-7 και τελείωσε το ματς χαρίζοντας στη Βουλιαγμένη το πρώτο της τρόπαιο ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια. Η Αβραμίδου 8’’ πριν από το τέλος απλά μείωσε σε 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 2-3, 2-3.

Ολυμπιακός: Έγκενς 2, Αβραμίδου 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ασημάκη 1,

Βουλιαγμένη: Ειρήνη Νίνου 3, Ράνεϊ 2, Χυδηριώτη 3, Χαραλαμπίδη 1, Ξενάκη 1.