Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 6-11: To 5o Κύπελλο Ελλάδας για τις υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 11-6 τη Βουλιαγμένη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο γυναικών, στο φάιναλ φορ της Πάτρας και κατέκτησε πανάξια το 5ο κύπελλο στην ιστορία του.

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 6-11: To 5o Κύπελλο Ελλάδας για τις υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης

Ένα ακόμη τρόπαιο για τις υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης που…σαρώνουν τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης, ο Ολυμπιακός του Αλεξάνταρ Τσίριτς κέρδισε 11-6 και τη Βουλιαγμένη στην Πάτρα, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας και σήκωσε το 5ο κύπελλο στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός μετά το αναγνωριστικό πρώτο οκτάλεπτο, διάβασε σωστά την άμυνα ζώνης της Βουλιαγμένης, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και με πρωταγωνίστριες τις Έλενα Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου ξέφυγε στο δεύτερο οκτάλεπτο με 6-3, τη στιγμή που ο ΝΟΒ είχε μειώσει στο γκολ δύο φορές (2-3, 3-4) αλλά είχε θέματα στην παίκτρια παραπάνω.

Η Βουλιαγμένη πήρε αποβολές αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετικά στην άμυνα με λιγότερη ενώ και η Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν σταθερή και δυνατή και νικήθηκε έπειτα από αρκετή ώρα με το πέναλτι της Ελληνιάδη (4-7), αλλά η Χυδηριώτη άμεσα στην παραπάνω διατήρησε αυτό το +4 για τον Ολυμπιακό (4-8) που έλεγχε απόλυτα τον τελικό και από τη στιγμή που εκμεταλλεύτηκε και τις ποινές που πήρε ξέφυγε στο τέλος της τρίτης περιόδου με 10-5.

Τα πάντα φυσικά είχαν κριθεί με την Κίρα Κρίστμας στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να γράφει και το 11-5 για τον Ολυμπιακό που δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην άμυνα της Βουλιαγμένης ενώ οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να είναι εντυπωσιακές αμυντικά και έφτασαν άνετα στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου και φυσικά συνεχίζουν για το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 2-4, 1-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Βιδάλη, Ράιτ, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Ε. Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.