Λιόση: «Αν ο Ολυμπιακός βρεθεί στην καλή του μέρα είναι πολύ δύσκολο»

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στις γυναίκες η Βουλιαγμένη θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Οι δηλώσεις της Κικής Λιόση και της Μαρίνας Κοτσιώνη.

Λιόση: «Αν ο Ολυμπιακός βρεθεί στην καλή του μέρα είναι πολύ δύσκολο»

Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Κική Λιόση είπε για την πρόκριση επί του Εθνικού και τον τελικό με τον Ολυμπιακό:

«Αξίζουν τα εύσημα οι παίκτριές μας. Ήταν πάρα πολύ καλές. Φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο. Αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται από αυτόν που το θέλει περισσότερο. Και τα δικά μας κορίτσια το ήθελαν πάρα πολύ, καθώς πέρυσι η ομάδα δεν ήταν στο Final-4. Νομίζω ότι αυτό ήταν το στοιχείο που τους έδωσε το κάτι παραπάνω. Γενικά φέτος η ομάδα έχει παρουσιαστεί πάρα πολύ δυνατή. Μέχρι στιγμής παραμένουμε δυνατές και μέσα σε όλους τους στόχους. Συνεχίζουμε βήμα βήμα.

Στον τελικό εμείς θα επιδιώξουμε να δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο και να είμαστε ανταγωνιστικές. Από κει και πέρα σεβόμαστε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, που έχει κατακτήσει τα πάντα. Αν ο Ολυμπιακός βρεθεί στην καλή του μέρα είναι πολύ δύσκολο. Δεν θέλω να πω εγώ ποιο είναι το νέο στοιχείο και η νοοτροπία που έφερα φέτος στην ομάδα, ως νέα προπονήτρια, αλλά είναι γεγονός ότι αγαπάω αυτήν την ομάδα και συνιστώ πολλή δουλειά».

Η διεθνής τερματοφύλακας του ΝΟΒ Μαρίνα Κοτσιώνη είπε: «Το θέλαμε περισσότερο. Η άμυνα και το πάθος που είχαμε μας έδωσε τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά θα πάμε έτοιμες για ένα τέτοιο σπουδαίο παιχνίδι».

Ο προπονητής του Εθνικού Στέφανος Λέανδρος τόνισε: «Θεωρώ ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια που είχαμε αυτές τις τρεις εβδομάδες δεν μας επέτρεψαν να πρετοιμαστούμε και να προπονηθούμε όπως θέλαμε. Πηγαίναμε από ταξίδι σε ταξίδι και από προσαρμογή σε προσαρμογή, στις τακτικές που έπρεπε να ακολουθήσουμε σε κάθε αγώνα. Όλο αυτό στοίχισε στην ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Δεν ήμασταν καλά ούτε την Τετάρτη ούτε σήμερα, όσον αφορά τα διαβάσματά μας στην επίθεση και μας στοίχισαν και στην ισορροπία στην άμυνα. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα βελτιωθούμε και θα επανέλθουμε στην καλή μας κατάσταση».

Η Αυστραλή πολίστρια του Εθνικού Σαρλίζ Άντριους δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένες από την εξέλιξη. Ξεκινήσαμε άσχημα και μετά δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό. Όταν βελτιώσαμε την άμυνά μας, ήταν ήδη αργά. Θέλαμε τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά πλέον θα επικεντρωθούμε στους άλλους δύο στόχους μας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη».