Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-7: «Πλώρη» για το 24ο κύπελλο (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-7 της Βουλιαγμένης στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών και θα παίξει με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (4/2, 19.00) στον μεγάλο τελικό.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-7: «Πλώρη» για το 24ο κύπελλο (highlights)

Ανίκητος ο Ολυμπιακός και στην Ελλάδα απέναντι στη Βουλιαγμένη. Κέρδισε 12-7 στην Πάτρα τον ΝΟΒ στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Πάτρας και το Σάββατο (4/2, 19.00) θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό στον τελικό με στόχο φυσικά το 24ο κύπελλο στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ αλλά η Βουλιαγμένη έπαιξε σκληρή άμυνα, δεν επέτρεψε στην ομάδα του Πειραιά και στην πρώτη περίοδο έκλεισε το σκορ προηγούμενη 2-1.

Μάλιστα με γκολ του Νικολαΐδη από τη θέση φουνταριστού, ο ΝΟΒ ξέφυγε και 3-1 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά ο Ολυμπιακός…απάντησε άμεσα και όχι μόνο ισοφάρισε με Γενηδουνιά (παραπάνω), Παπαναστασίου (κόντρα) αλλά πέρασε και μπροστά με τον Φουντούλη (4-3, γκολ στον παραπάνω). Ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε με γκολ στον παραπάνω για τον ΝΟΒ (4-4) στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου.

Καλύτερος μετά το 1-3 της Βουλιαγμένης ο Ολυμπιακός, έβγαλε κόντρα με τον Παπαναστασίου (κέρδισε το πέναλτι) και ο Γενηδουνιάς έγραψε το 5-4. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί αμυντικά και εκεί ήταν το μυστικό ενώ στην επίθεση οι έμπειροι Γενηδουνιάς, Φουντούλης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ο αρχηγός στα μισά της περιόδου (γ’), σημείωσε και το 6-4 από την περιφέρεια. Η ζώνη του Ολυμπιακού λειτούργησε άψογα, ο ΝΟΒ δεν είχε καθαρό μυαλό και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Για τους «ερυθρόλευκους» μετά τον Γενηδουνιά (2), σκόραρε και ο Φουντούλης στο τρίτο οκτάλεπτο για το 7-4 (1.40 πριν από το τέλος της περιόδου). Ο Ολυμπιακός δέχθηκε…φτηνό γκολ 35’’ πριν από τη λήξη της περιόδου, με τον Καπότση να σημειώνει από την περιφέρεια το 7-5.

Ο Μπούσλιε με οβίδα από την περιφέρεια πέτυχε το 8-5, με τον Ολυμπιακό να έχει χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω να τελειώσει οριστικά τον αγώνα, κάτι που έπραξε ο Μάνος Ζερδεβάς στα μισά της περιόδου. Απέκρουσε το πέναλτι του Καλογερόπουλου, κράτησε το 8-5 και στο…καπάκι ο Γιάννης Φουντούλης με το τρίτο του γκολ σημείωσε το 9-5 (3.56 για το τέλος του αγώνα) ενώ ακολούθησε και το 10-5 από τον Βάμος.

Ο Τρούλος 1.16 πριν από το τέλος του αγώνα μείωσε σε 10-6, με τον πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης Ντίνο Γενηδουνιά να γράφει το 11-6, που δεν ήταν τελικό αφού μείωσε ο Καλογερόπουλος σε 11-7 και εν συνεχεία σκόραρε ο Δήμου για το τελικό 12-7.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 5-2.

Τα γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχαν οι Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 1, Κολόμβος 1, Μπούσλιε 1, Βάμος 1, Δήμου 1.

Τα γκολ για τη Βουλιαγμένη πέτυχαν οι Καλογερόπουλος 3, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Νικολαΐδης 1, Τρούλος 1.