Παναθηναϊκός – Εθνικός 6-5: Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 6-5 τον Εθνικό στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (4/2, 19.00). Στις 21.00 το Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη.

Παναθηναϊκός – Εθνικός 6-5: Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας οι «πράσινοι»

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός στο πόλο για δεύτερη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά το 2015, όταν και είχε χάσει 18-10 από τον Ολυμπιακό στο Καρπενήσι.

Ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ φορ της Πάτρας, στον ημιτελικό της διοργάνωσης κέρδισε 6-5 τον Εθνικό.

Χέρι – χέρι από τα πρώτα λεπτά οι δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έπαιρνε το προβάδισμα αλλά δεν μπορούσε να το διατηρήσει.

Τρεις φορές προηγήθηκαν οι «πράσινοι» του Δημήτρη Μάζη αλλά ισάριθμες απάντησαν οι «κυανόλευκοι» του Φάνη Κουντουδιού (1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2).

Πολλά τα προβλήματα στην επίθεση, ουκ ολίγες χαμένες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω και έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τις δυο ομάδες στο 3-3.

O Ντανίλο Άντζιτς με εύστοχο πέναλτι 4.51 πριν από το τέλος έγραψε το 4-3 για τον Παναθηναϊκό, που πήρε για 4η φορά το προβάδισμα στον ημιτελικό αλλά ο Εθνικός στην επόμενη επίθεση απάντησε με τον Βαλλιανάτο στον παίκτη παραπάνω (4-4), 4.03 πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Σγουρίδης με γκολ στον παραπάνω σημείωσε το 5-4 για τον Παναθηναϊκό, που εκ νέου πήρε το προβάδισμα ενώ ο Άντζιτς με το τρίτο του γκολ στον αγώνα, 1.55 πριν από την ολοκλήρωση του ημιτελικού διαμόρφωσε 6-4.

Ο Μαθιόπουλος με εύστοχο πέναλτι έξι δευτερόλεπτα πριν από το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 6-5 με τον Εθνικό να μην μπορεί να πετύχει την ολική ανατροπή αφού δεν υπήρχε χρόνος.

Ο Παναθηναϊκός είχε 4/13 π.π., 1/1 πέναλτι, 1 περιφέρεια. Ο Εθνικός είχε 4/10 π.π., 1/1 πέναλτι.



Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 0-1, 3-2.

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 3, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Παναγιώτης Σιαμάς, Αλβέρτης, Κρατημένος, Χρήστος Σιαμάς 1, Ζερβουδάκης.

Εθνικός (Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 1, Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 1, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος 1, Ζωγράφος.