Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-3: Δεν άρεσε αλλά πέρασε στον τελικό

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 6-3 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο ανδρών, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/4, 19.00) στη Λάρισα. Μεγάλο ματς ο κίπερ της ΑΕΚ, Φλέγκας ενώ ο Ζερδεβάς απέκρουσε δύο πέναλτι!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-3: Δεν άρεσε αλλά πέρασε στον τελικό

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά ήταν νευρικός και δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση. Έλειπε βέβαια και ο αρχηγός, Κώστας Μουρίκης για να είναι καλά έτοιμος την Κυριακή (17/4) στον τελικό.

Η ΑΕΚ που ισοφάρισε και σε 1-1, πήγαινε σε μεγάλες επιθέσεις και στην πρώτη περίοδο κράτησε καλά.

Το ίδιο έκανε τέλεια και στο δεύτερο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να μην είναι καλά στην επίθεση. Βιαστικές επιθέσεις, κακές επιλογές και εξαιρετική βέβαια άμυνα από την ΑΕΚ που πάλεψε και όσο περνούσε η ώρα και ήταν κοντά έπαιζε και πιο δυνατά. Ο Φλέγκας σε εξαιρετική κατάσταση κράτησε ανέπαφη την εστία του και ο Κριγιέστοβατς ισοφάρισε σε 2-2, λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Δυσκολεύτηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός, με τον Φλέγκα να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Ο Φουντούλης στα μισά της περιόδου με ένα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια έγραψε το 3-2. Ο Μπούσλιε 2.24 για το τέλος πέτυχε και το 4-2 με τον Ολυμπιακό να παίρνει για πρώτη φορά διαφορά δύο τερμάτων ενώ ο Κροάτης άσος σε έναν πετυχημένο παραπάνω, μετά το τάιμ άουτ του Θοδωρή Βλάχου, ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (5-2).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Ζερδεβάς απέκρουσε το πέναλτι του Παπούκα και στη συνέχεια ο Φιλίποβιτς πέτυχε το 6-2. Έτσι σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων το 5-2 δεν έγινε 5-3 αλλά 6-2 και τα πάντα τελείωσαν, με τον Ολυμπιακό να έχει και χαμένο παραπάνω στη συνέχεια για το 7-2. Ο Ζερδεβάς, τρία λεπτά πριν από το τέλος απέκρουσε και το πέναλτι του Κριγιέστοβατς. Ο Βούκσεβιτς στον παραπάνω 1.38 μείωσε σε 6-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο πολυνίκης Ολυμπιακός, την Κυριακή (17/4) διεκδικεί το 23ο Κύπελλο στην ιστορία του σε συνολικά 30 τελικούς!

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 3-0, 1-1.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Γραμματικός 1, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΕΚ: Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγιέστοβατς 1, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης, Τσαταλιός, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Μανιουδάκης.