Βλάχος: «Ας μην κρυβόμαστε, είμαστε το ακλόνητο φαβορί»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος και ο Ντίνος Γενηδουνιάς μίλησαν για τη νίκη επί της Βουλιαγμένης και τον τελικό με την ΑΕΚ την Κυριακή (23/5, 19.00).

Βλάχος: «Ας μην κρυβόμαστε, είμαστε το ακλόνητο φαβορί»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-7 της Βουλιαγμένης στον δεύτερο ημιτελικό του final eight του κυπέλλου πόλο ανδρών που γίνεται στη Βουλιαγμένη και θα αντιμετωπίσει στον τελικό την ΑΕΚ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος είπε: «Ας μην κρυβόμαστε. Είμαστε το ακλόνητο φαβορί στον αυριανό τελικό απέναντι στην ΑΕΚ. Η εμφάνισή της στον τελικό είναι μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη. Έχει και ποδοσφαιρικό χρώμα ο αυριανός τελικός εντός εισαγωγικών πάντα. Μεγαλύτερο εμπόδιο μας για την κατάκτηση του κυπέλλου ήταν η Βουλιαγμένη.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την συμπεριφορά μας μέσα στον αγώνα. Δεχθήκαμε λίγα γκολ και είχαμε σπουδές άμυνες και εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη λιγότερο. Η άμυνα μας έδωσε σήμερα την νίκη. Επτά γκολ σε έναν τελικό είναι ένας πολύ ικανοποιητικός αριθμός.

Αν και τυπικά αύριο στεφθούμε κυπελλούχοι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ιδιαίτερο φετινό Ολυμπιακό. Θα διώξει όλα τα σύννεφα που υπήρχαν μέσα στη χρονιά. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δύο τίτλοι στην Ελλάδα είναι το απόλυτο της επιτυχίας. Διεκδικούμε βέβαια έναν ακόμη τίτλο στο εξωτερικό, αλλά πιστέψτε με ότι αυτός ο στόχος θα είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Θα παίξουμε για να κερδίσουμε την Μπαρτσελονέτα στα προημιτελικά του Champions League, αλλά γνωρίζουν όλοι τις δυσκολίες του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Είναι η πρώτη φορά που πάμε να παίξουμε στο champions league χωρίς καμία πίεση».

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς είπε από την πλευρά του:

«Δεν αποδέχομαι από σήμερα τον τίτλο του τροπαιούχου. Υπάρχει ένας τελικός, τέσσερα ακόμη οκτάλεπτα. Μετά μπορούμε να λέμε ότι είμαστε κυπελλούχοι. Σήμερα όχι. Ο αγώνας κρίθηκε στην άμυνα, όπως μαρτυρά το σκορ. Στα παιχνίδια του πρωταθλήματος είδαμε πολλά γκολ, συνήθως πάνω από 20 σε κάθε συνάντηση. Σήμερα σημειώθηκαν μόλις 16 τέρματα και ο Ολυμπιακός δέχτηκε 7. Εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Θα μπορούσαμε να δεχτούμε και λιγότερα. Συγχαρητήρια την Βουλιαγμένη για την παρουσία της και καλή τύχη στο Χρήστο Αφρουδάκη».

Ο Μανώλης Μυλωνάκης (παίκτης ΝΟΒ) υποστήριξε:

«Όχι μόνο σήμερα αλλά και στα παιχνίδια που προηγήθηκαν για τον τελικό του πρωταθλήματος δείξαμε κάποια κενά σημεία στην τρίτη περίοδο του αγώνα. Δυστυχώς είχαμε σχεδιάσει αλλιώς τον αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι η ζωή. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έδειξε πιο αποφασισμένος και στους τελικούς του πρωταθλήματος και σήμερα. Η επόμενη μέρα για την Βουλιαγμένη θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους στην οικογένεια της».

Τέλος ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης (παίκτης ΝΟΒ) τόνισε:

«Πληρώσαμε κάποια κενά διαστήματα που είχαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί έδωσαν μια πολύ καλή μάχη. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στον αυριανό τελικό».