Χατζηθεοδώρου: «Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη συμπεριφορά απέναντι στον ΠΑΟΚ»

Το Περιστέρι επικράτησε του ΠΑΟΚ με 11-9 στον δεύτερο προημιτελικό του final 8 στο πόλο ανδρών και ο κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε τα παράπονά του.

Χατζηθεοδώρου: «Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη συμπεριφορά απέναντι στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μετά τον αγώνα στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης.

Κώστας Λούδης (προπονητής Περιστερίου):

«Περιμέναμε έναν δύσκολο προημιτελικό γιατί κακώς όλοι μας είχαν χρίσει φαβορί, αλλά το Περιστέρι θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσεις στο σημείο να είναι φαβορί απέναντι σε ομάδες που είναι παραδοσιακές και μια τέτοια ήταν ο ΠΑΟΚ. Ήταν μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να παίξει σε έναν τελικό.

Περιμέναμε μια σκληρή αναμέτρηση. Με την ανοχή των διαιτητών το παιχνίδι έγινε σκληρό και μερικές φορές αντιαθλητικό, όχι όμως από την δικιά μας πλευρά και αυτό θέλω να το τονίσω. Εμείς σήμερα έχουμε μια τεράστια απώλεια, τον Αλέξανδρο Παπανικολάου, που θα πάει για μαγνητική και υπάρχουν φόβοι για μεγάλη ζημιά στον ώμο του. Όλα αυτά έγιναν με την ανοχή των διαιτητών.

ΠΑΟΚ – Περιστέρι 9-11: Στα ημιτελικά κόντρα στην ΑΕΚ

Τα παιδιά μου έδειξαν για ακόμη μία φορά τρομερό χαρακτήρα και αντέδρασαν σαν μεγάλη και έμπειρη ομάδα, πετυχαίνοντας μία μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Αξία περάσαμε στον ημιτελικό, εκεί όπου αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ που μας κέρδισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στόχος μας ο τελικός».

Διονύσης Καρούντζος (παίκτης Περιστερίου):

«Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία δυναμική ομάδα και γνωρίζαμε εξαρχής ότι ο αγώνας θα ήταν δυνατός. Κρίθηκε στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο. Κέρδισε η ομάδα που είχε το πιο καθαρό μυαλό κι αυτή ήμασταν εμείς. Ήθελε ψυχικά αποθέματα για να ανατραπεί το σε βάρος μας 9-7 στα τελευταία λεπτά.

Ευτυχήσαμε και είμαστε στον ημιτελικό. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για μας, αλλά και για την ΑΕΚ, να βρεθούμε στον τελικό. Δεν υπάρχει φαβορί. Θα κερδίσει αυτός που έχει καθαρό μυαλό. Κατακριτέα τα επεισόδια στα τελευταία δευτερόλεπτα. Καλό θα είναι να αποφεύγονται στην πισίνα, αλλά είναι απόρροια της έντασης και των νεύρων».

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (προπονητής ΠΑΟΚ):

«Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και τα παιδιά μου ακολούθησαν κατά γράμμα το πλάνο που είχαμε κάνει για τον σημερινό μας αντίπαλο. Δυστυχώς μετά το 9-7 πάψαμε να υπάρχουμε μέσα στο παιχνίδι, όχι με δική μας ευθύνη.

Δυστυχώς δε μας άφησαν οι διαιτητές. Όποιος είδε το ματς καταλάβει τι έγινε. Δεν μας επέτρεψαν οι διαιτητές να κάνουμε ούτε μία επίθεση, ούτε μία άμυνα. Γι’ αυτό ήρθε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Συγχαίρω τον αντίπαλο, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη συμπεριφορά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όσοι έμπειροι είδαν τον αγώνα, αυτοί που ξέρουν από πόλο, είδαν τα παρατράγουδα από την αρχή του παιχνιδιού.

Από την πρώτη μπουνιά που έπεσε μέσα στο νερό. Μπουνιά με αντικατάσταση; Υπάρχει μπουνιά με αντικατάσταση; Γιατί δυο δικοί μου παίκτες βγήκαν, σωστά, χωρίς αντικατάσταση και όχι αυτός του Περιστερίου στην αρχή του αγώνα; Όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι και του εύχομαι καλή επιτυχία στον ημιτελικό. Αυτά τα πράγματα είναι ντροπή να υπάρχουν. Υπάρχει παρατηρητής που πιστεύω ότι θα δώσει την σωστή διάσταση στα πράγματα»

Νίκος Προσινικλής (παίκτης ΠΑΟΚ):

«Το κύπελλο είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων. Το Περιστέρι μπορεί να ήταν το φαβορί όμως ο ΠΑΟΚ ήρθε στην Αθήνα για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Δεν θα σταθώ στα διαιτητικά λάθη. Χάσαμε από προσωπικά λάθη. Στο 9-7 έπρεπε να ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας.

Τα γεγονότα που οδήγησαν σε σύρραξη στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι απόρροια της έντασης και των ανεβασμένων παικτών που έχουν οι παίκτες σε ανάλογες στιγμές. Ο ΠΑΟΚ είχε μια πετυχημένη χρόνια με ένα νεανικό ρόστερ.

Στόχος του είναι να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Επιδίωξη μας είναι του χρόνου να βρεθούμε ξανά στα πλέι οφ και στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου».