Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 9-15: Πρώτη ήττα στον Πειραιά από τον Απρίλιο του 2017!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 9-15 για την 9η αγωνιστική του LEN Champions League από την Μπαρτσελονέτα στον Πειραιά και πολύ δύσκολα θα πάρει την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν για πρώτη φορά στον Πειραιά από τον Απρίλιο του 2017!

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 9-15: Πρώτη ήττα στον Πειραιά από τον Απρίλιο του 2017!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 15-9 στον Πειραιά, στο ντέρμπι κορυφής του Α’ ομίλου του LEN Champions League από την Μπαρτσελονέτα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό του.

Η Ισπανική ομάδα έγινε η πρώτη που κερδίζει μέσα στον Πειραιά από τις 5 Απριλίου 2017 (4-6 η Ζόλνοκ) και φυσικά είναι το ακλόνητο φαβορί για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός που ύστερα από περίπου τρία χρόνια έχασε στην έδρα του (!), θα πάει στο final 8 φυσικά αλλά θα πρέπει να βρει και πάλι ρυθμό αφού η δίμηνη διακοπή λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκανε μεγάλο κακό στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι και βρέθηκε στα μέσα της πρώτης περιόδου πίσω με 3-0. Η Μπαρτσελονέτα σκόραρε στον παραπάνω (Μουναρίθ), από την περιφέρεια με τον Περόνε σε νεκρό χρόνο και με τον ταχύτατο Γρανάδος στην κόντρα (0-3). Ο τελευταίος χτύπησε εκ νέου γράφοντας το 1-4, αφού είχε μειώσει προσωρινά στον παραπάνω ο Μίτροβιτς. Η Μπαρτσελονέτα με το πρέσινγκ... έπνιξε τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο που είχε 1/3 στον παραπάνω ενώ οι Καταλανοί που έλεγχαν απόλυτα το ματς μέτρησαν στο πρώτο οκτάλεπτο 1/1 στον παραπάνω.

Οι παίκτες του Βλάχου ξεκίνησαν με δυο άμυνες στον λιγότερο αλλά το κακό ήταν πως χρεώθηκε με δεύτερη ποινή ο Μυλωνάκης (!) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Σκουμπάκης έχασε επίθεση στον παραπάνω και στη συνέχεια ο Περόνε με πέναλτι έγραψε το 1-5 (5.14 για το τέλος του ημιχρόνου), με την Μπαρτσελονέτα να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, παίζοντας εξαιρετική άμυνα με τον Ολυμπιακό να μην έχει ρυθμό και κίνηση στο παιχνίδι του. Αντίθετα οι Ισπανοί ξέφυγαν και με πέντε (1-6 Μουναρίθ) για να μειώσει ο Μίτροβιτς με πέναλτι (το πήρε παλικαρίσια ο Αργυρόπουλος) στο φινάλε του ημιχρόνου (2-6).

1/6 παραπάνω ο Ολυμπιακός και 1/3 η Μπαρτσελονέτα

Το έργο των Πειραιωτών (στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε στο τέρμα ο Ζιβογίνοβιτς) έγινε εξαιρετικά δύσκολο όταν ο Μπούστος με το... καλημέρα στην τρίτη περίοδο με ένα ξερό σουτ από την περιφέρεια έκανε και το 2-7 και ο Μουναρίθ στον παραπάνω έγραψε το 2-8! Η Μπαρτσελονέτα ξέφυγε με έξι γκολ σε ένα οκτάλεπτο όπου αποβλήθηκαν με τρεις ποινές οι Μυλωνάκης, Μπουλιούμπασιτς (ο Μπούστος έφυγε με τρεις ποινές για τους Ισπανιούς) αλλά ο Θρύλος δεν τα παράτησε. Με τον κόσμο να μην σταματά το τραγούδι από την εξέδρα και τους Κάκαρη, Αργυρόπουλο να σκοράρουν (5-9) το «Πέτρος Καπαγέρωφ» πήρε φωτιά και ο Γιόκοβιτς στον παραπάνω μείωσε στα τρία γκολ (6-9) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Θρύλος πήρε το σπριντ, είχε την πρώτη επίθεση, πήρε την αποβολή αλλά το σουτ του Αργυρόπουλου στον παραπάνω ήταν άστοχο. Η Μπαρτσελονέτα έφυγε στην κόντρα και ο Γρανάδος (μανούλα σε αυτό) πέτυχε το 6-10, σε μια φάση όπου ο Ολυμπιακός μπορούσε να μειώσει στα δυο γκολ αλλά τελικά έμεινε πίσω με τέσσερα. Έτσι όταν ο ηγέτης των Ισπανών, Φελίπε Περόνε εκτέλεσε για το 6-11 (5.43 για το τέλος) τα πάντα τελείωσαν.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 4-3, 3-6.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 3, Ζιβογίνοβιτς.

Μπαρτσελονέτα: Πινέδο, Ντε Τόρο, Γρανάδος 3, Μουναρίθ 4, Μποντέγκας, Λαρούμπε, Άλεξιτς 1, Μιράντα, Ταχούλ 1, Περόνε 5, Μάγιαρακ, Μπούστος 1, Λινάρες.