Σερβία – Ελλάδα 12-9: Στόχος πλέον η 7η θέση

Η Εθνική  ανδρών πόλο, έχασε 12-9 από τη Σερβία   και θα παίξει με τη Ρωσία την Κυριακή (15.30) για τις θέσεις 7-8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο.

Σερβία – Ελλάδα 12-9: Στόχος πλέον η 7η θέση

Την ήττα με 12-9 από τη Σερβία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. Έτσι η «γαλανόλευκη» την Κυριακή (15.30) θα αναμετρηθεί με τη Ρωσία στο φινάλε στη διοργάνωση για τις θέσεις 7-8.

Η Εθνική στην πρώτη περίοδο αν και βρέθηκε πίσω με 3-1, βρήκε δυο γκολ στα τελευταία λεπτά με Γενηδουνιά, Κολόμβο και ισοφάρισε σε 3-3, απέναντι στη Σερβία που είχε καλές επιλογές από την περιφέρεια. Ο Βλαχόπουλος στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έδωσε και το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια (4-5) αλλά οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα με Ντέντοβιτς (4-4), Μάντιτς (5-4).

Ο Παπαναστασίου στην κόντρα σημείωσε το 5-5 για να βρει το ημίχρονο μπροστά τη Σερβία με 6-5 (Στέφαν Μίτροβιτς) με τον πρώτο πετυχημένο παραπάνω. 1/3 η Σερβία και 2/5 η Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική μας ξεκίνησε και πάλι με χαμένη επίθεση στον παραπάνω και εν συνεχεία η Σερβία με πέναλτι έφυγε και πάλι με δυο γκολ (μετά το 3-1) αφού ο Στέφαν Μίτροβιτς πέτυχε το 7-5. Ο Αργυρόπουλος με γκολ στον παραπάνω μείωσε σε 7-6 αλλά ο Ντέντοβιτς (μας έκανε ζημιά) ήταν εκείνος που έγραψε το 8-6 και ο Φιλίποβιτς με απίθανο τέρμα από την περιφέρεια ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα τρία γκολ (9-6, μισά της περιόδου).

Ο Βλαχόπουλος που έκανε ένα ακόμη πολύ καλό ματς, μείωσε σε 9-7 (περιφέρεια) αλλά η Εθνική μας παρουσίασε εκ νέου ζητήματα στον παραπάνω και δεν μπορούσε να μειώσει. Αντίθετα, ο Βίτσο 33 δευτερόλεπτα για το τέλος της περιόδου πέτυχε το 10-7.

Ένα γκολ που έκανε ακόμη πιο δύσκολο της Εθνικής μας στο τελευταίο οκτάλεπτο. Μάλιστα οι Σέρβοι έπαιξαν σκληρά, κράτησαν τη διαφορά άνετα και έφτασαν στη νίκη που τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν την Κυριακή με την Ιταλία για τις θέσεις 5-6.

Ο Βίτσο έγραψε το 11-7 και εν συνεχεία ο Φουντούλης στον παραπάνω διαμόρφωσε το 11-8. Ο Στέφαν Μίτροβιτς έκανε το 12-8, με τον άσο του Ολυμπιακού να σκοράρει για τρίτη φορά. Το τελικό 12-9 διαμόρφωσε ο Κολόμβος με τέρμα στον παραπάνω (με 6/14 τελείωσε τον αγώνα η «γαλανόλευκη».

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ιταλοί με τους πρωταθλητές Ευρώπης Σέρβους, για την πέμπτη θέση! Βέβαια και οι δυο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 4-2, 2-2.

Σερβία: Πιγιέτλοβιτς, Μάντιτς 1, Ντέντοβιτς 3, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ, Βίτσο 2, Άλεξιτς, Γιάξιτς, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 1, Μίτροβιτς Στ. 3, Μίτροβιτς Μπ..

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.