Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Στα προημιτελικά η Εθνική γυναικών, 18-3 την Κροατία

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών συνέτριψε την Κροατία, έκανε το δύο στα δύο στον Α’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και εξασφάλισε από σήμερα (13/1) την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού. Επόμενος αντίπαλος η Σλοβακία την Τετάρτη στις 15.30.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Στα προημιτελικά η Εθνική γυναικών, 18-3 την Κροατία

Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα των γυναικών. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση συνέτριψαν και την Κροατία (18-3), έκαναν το δύο στα δύο στον όμιλο και κοιτάνε τη συνέχεια.

Η Σλοβακία είναι ο επόμενος αντίπαλος (Τετάρτη, 15.30) όπου θα έρθει μια ακόμη άνετη νίκη και από εκεί και πέρα, η «γαλανόλευκη» με τις πανίσχυρες Ουγγαρία, Ρωσία θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο.

Στον σημερινό (13/1) αγώνα κόντρα στην Κροατία, όπως και στην πρεμιέρα με αντίπαλο τη Σερβία, η Εθνική μας δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια.

Από την πρώτη περίοδο η «γαλανόλευκη» ήταν μπροστά στο σκορ, με τον Μορφέση να μοιράζει και πάλι τον χρόνο συμμετοχής, δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το καταπληκτικό γκολ της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη από τη σέντρα στο φινάλε της δεύτερης περιόδου (2-10) όπως και η αποβολή με αντικαταστάτη της Μαργαρίτας Πλευρίτου ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου!

Τα οκτάλεπτα: 6-0, 4-2, 5-0, 3-1.


Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου.

Κροατία: Ράτκοβιτς, Μιλίκοβιτς 1, Μιρόσλαβιτς 1, Κάρεβιτς, Λόρνταν, Σκέλιν, Τόπικ, Μπούτιτς Ντ. 1, Μπούκιτς, Μπούτιτς Ι., Μπάρισιτς, Μπόζαν, Τρόχαν.