Στους καλύτερους του κόσμου Γιόκοβιτς, Γενηδουνιάς του Ολυμπιακού

Στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου ο Κροάτης αριστερόχειρας του Θρύλου Μάρο Γιόκοβιτς και ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς. Καλύτεροι όλων οι Ντένες Βάργκα, Άσλεϊ Τζόνσον.

Στους καλύτερους του κόσμου Γιόκοβιτς, Γενηδουνιάς του Ολυμπιακού

Η ψηφοφορία, σε γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα της υδατοσφαίρισης (total-waterpolo.com), για τους κορυφαίους της χρονιάς ολοκληρώθηκε.

Στην κορυφαία δεκάδα, βάσει ψηφοφορίας του κόσμου αλλά και προπονητών από όλο τον κόσμο, βρίσκουμε δυο πολίστες του Ολυμπιακού. Τον εξαιρετικό αριστερόχειρα Μάρο Γιόκοβιτς (5ος στη σχετική λίστα) και τον διεθνή άσο Ντίνο Γενηδουνιά (9ος) που έκανε φοβερή σεζόν πέρσι και συνεχίζει φέτος να εντυπωσιάζει.

Στους άνδρες καλύτερος πολίστας ψηφίστηκε ο Ντένες Βάργκα της Φερεντσβάρος και της Εθνικής Ουγγαρίας και στις γυναίκες κορυφαία πολίστρια αναδείχθηκε η Άσλεϊ Τζόνσον που την περσινή σεζόν φορούσε το σκουφάκι της Βουλιαγμένης ενώ κατέκτησε τα πάντα με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Γιόκοβιτς, Μπάκλινγκ στην κορυφαία επτάδα

Μέσα από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία αναδείχθηκαν και οι καλύτερες επτάδες στον κόσμο για το 2019, σε άνδρες και γυναίκες. Στους άνδρες βρίσκεται φυσικά ο Κροάτης περιφερειακός του Ολυμπιακού Μάρο Γιόκοβιτς όπως και ο Ούγγρος Ντένες Βάργκα, μαζί με τους Ντελ Λούνγκο (Ιταλός τερματοφύλακας της Μπρέσια), Ντι Φούλβιο (Ιταλός περιφερειακός της Προ Ρέκο), Γιόζιπ Βρλιτς (Κροάτης φουνταριστός της Μλάντοστ), Φίλιπ Φιλίποβιτς (Σέρβος περιφερειακός της Προ Ρέκο), Αλεξάνταρ Ίβοβιτς (Μαυροβούνιος αμυντικός της Προ Ρέκο).

Στις γυναίκες, εκτός από την Άσλεϊ Τζόνσον, βρίσκεται και η Αυστραλή αμυντικός του Ολυμπιακού Χάνα Μπάκλινγκ. Η Μπάκλινγκ ήταν πέρσι στην ομάδα του Πειραιά και έχει συμφωνήσει και φέτος να ενισχύσει το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη.

Την καλύτερη επτάδα συμπληρώνουν οι περιφερειακές Μάγκι Στέφενς (ΗΠΑ, έπαιζε στη Σαμπαντέλ μέχρι το καλοκαίρι), Αριάνα Γκαριμπότι (Ιταλία, Οριζόντε Κατάνια), Ρίτα Κέζτελι (Ουγγαρία, Ουίπεστ), Ροζέρ Ταραγκό (Ισπανία, Μεντιτεράνι) και η φουνταριστή Μάικα Γκαρσία Γοδόι (Ισπανία, Σαμπαντέλ).