LEN Champions League, Μπαρτσελονέτα-Ολυμπιακός 11-11: «Όρθιος» ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη!

Βαθμό που θα αποδειχθεί στο τέλος «χρυσάφι» πήρε απόψε ο Ολυμπιακός μέσα στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελονέτα (11-11). Οι νταμπλούχοι παρέμειναν αήττητοι -παρότι είχαν μείνει πίσω με 10-7- στα μισά του 4ου οκταλέπτου- και συνεχίζουν να βρίσκονται μόνοι στην κορυφή του Α’ ομίλου.

LEN Champions League, Μπαρτσελονέτα-Ολυμπιακός 11-11: «Όρθιος» ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη!

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και απάντησε άμεσα στο γκολ του Μουνιαρίθ. Οι Γούνας, Κάκαρης γύρισαν το ματς αλλά η Μπαρτσελονέτα που είναι μια εξαιρετική ομάδα στην επίθεση, ισοφάρισε με τον Μάγιαρακ από την περιφέρεια και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Περόνε στον παραπάνω. Οι Καταλανοί είχαν 2/3 στον παραπάνω και ο Ολυμπιακός 1/3.

Οι νταμπλούχοι ισοφάρισαν με τον Δερβίση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με γκολ στον παραπάνω. Η Μπαρτσελονέτα όμως στον παραπάνω έβρισκε λύσεις και ξέφυγε με δυο γκολ (5-3) με τους Γρανάδος, Μουνιαρίθ.

Ο Ολυμπιακός στον παραπάνω με τον Γενηδουνιά μείωσε σε 5-4, έβγαλε καλές άμυνες αλλά δέχθηκε ένα φτηνό γκολ από την περιφέρεια με τον Μουνιαρίθ να κάνει τη ζημιά (6-4) ενώ ο Μιράντα έγραψε το 7-4 και πάλι στον παραπάνω (5/7 στο ημίχρονο) ενώ στην προηγούμενη επίθεση ο Ολυμπιακός είχε μια χαμένη επίθεση αν και έπαιξε με παραπάνω (3/6). Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Ζερδεβάς απέκρουσε το πέναλτι του Γρανάδος αλλά οι Πειραιώτες δεν σκόραραν.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα. Δεν άφησε τους Ισπανούς να πάρουν ανάσα και με σωστές επιλογές στον παραπάνω (2/2 με Γούνα, Μίτροβιτς) έφερε το ματς στο γκολ (7-6) στα μισά της περιόδου.

Ο Μποντέγκας όμως στην επόμενη φάση πήρε την αποβολή και ήταν κι αυτός που σκόραρε για το 8-6 ενώ στη συνέχεια ο Γιόκοβιτς απέτυχε στον παίκτη παραπάνω. Ο Γούνας όμως που ήταν εξαιρετικός και πάλι μείωσε στο γκολ (8-7) αλλά εκ νέου οι γηπεδούχοι στον παραπάνω πήγαν τον αγώνα στο 9-7.

Ο Περόνε με ένα έξυπνο τέρμα στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου έγραψε το 10-7 με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει σκορ από τον Γιόκοβιτς (νέα χαμένη επίθεση στον παραπάνω) και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους Πειραιώτες που δεν τα παρατούν ποτέ.

Ο Γούνας και πάλι στον παραπάνω ήταν αυτός που έκανε το 10-8 (4.54 για το τέλος), στη συνέχεια βγήκε η άμυνα στο λιγότερο και ο Γενηδουνιάς (3.38 για το φινάλε) μείωσε στο γκολ (10-9) για να ισοφαρίσει ο Δερβίσης (10-10) 2.23 για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Ο Άλεξιτς 1.08 για το τέλος στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 11-10 και στη συνέχεια πήρε την αποβολή ο Μουρίκης και ο Γιόκοβιτς που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άφαντος, ισοφάρισε σε 11-11 κι ενώ απέμεναν 31 δευτερόλεπτα. Στην τελευταία επίθεση η Μπαρτσελονέτα πήρε εκ νέου αποβολή αλλά ο Μιράντα σούταρε άουτ. Έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το βαθμό μέσα στη Βαρκελώνη και συνεχίζει μόνος πρώτος.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-2, 2-3, 2-3.

Μπαρτσελονέτα: Πινέδο, Ντε Τόρο, Γρανάδος 1, Μουνιαρίθ 3, Μποντέγκας 1, Λαρούμπε, Άλεξιτς 2, Μιράντα 1, Ταχούλ, Περόνε 2, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Γούνας 4, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς 1, Ζιβογίνοβιτς.