Ολυμπιακός - Σπαντάου 13-8: Απόλυτος Θρύλος, υπέταξε και τους Γερμανούς!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και της Σπαντάου με 13-8 κι έκανε το «πέντε στα πέντε» στο φετινό Champions League της LEN.

Ολυμπιακός - Σπαντάου 13-8: Απόλυτος Θρύλος, υπέταξε και τους Γερμανούς!

Ο Ολυμπιακός υπέταξε 13-8 τη σκληροτράχηλη Σπαντάου στον Πειραιά, έκανε το πέντε στα πέντε στον Α’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα ετοιμάζεται για τα μεγάλα ντέρμπι με Μπαρτσελονέτα (εκτός) και Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (εντός), τον επόμενο μήνα.

Μεγάλο ματς από τον Στέλιο Αργυρόπουλο σε άμυνα και επίθεση. Σπουδαίος ο Γιόκοβιτς. Πολύ καλό το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (4/7) αλλά και στην άμυνα με λιγότερο (6/9) για τους «ερυθρόλευκους» του Θοδωρή Βλάχου.

Ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε με τον Ζιβογίνοβιτς στο τέρμα, μπήκε στο ματς σαν υπνωτισμένος. Η άμυνά του ήταν κάκιστη, οι αντιδράσεις του Σέρβου στο τέρμα κάκιστες και η Σπαντάου βρέθηκε μπροστά με 2-0 πριν καν παίξουμε δυο λεπτά αγώνα! Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ξύπνησαν αμυντικά, πίεσαν και βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση (όχι στον παραπάνω). Με τον Γιόκοβιτς (2) και τον Γενηδουνιά (1), ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά βρίσκοντας γκολ από την περιφέρεια και όχι από τον παραπάνω (0/2).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στον παραπάνω (1/3) και ξέφυγε 4-2 με τον Αργυρόπουλο (αυτός κέρδισε και την αποβολή) αλλά οι Γερμανοί επέστρεψαν και ισοφάρισαν με δυο σε 40 δευτερόλεπτα! Ο Αργυρόπουλος όμως και πάλι έδωσε τη λύση κερδίζοντας το πέναλτι, με τον Μίτροβιτς να σκοράρει για το 5-4 αλλά η Σπαντάου απάντησε με τέρμα στον παραπάνω (5-5) και δεν έλεγε να αφήσει τον Ολυμπιακό που έχει όμως το φονικό όπλο. Ο Μάρο Γιόκοβιτς στον παίκτη παραπάνω (2/5) έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά ενώ ο Γούνας και πάλι με παίκτη παραπάνω (3/6) διαμόρφωσε το 7-5. Ο Αργυρόπουλος που στην άμυνα κέρδισε το επιθετικό φάουλ, στην επίθεση με υπέροχο παλικαρίσιο τέρμα έκανε το 8-5 (πρώτη φορά η διαφορά στα τρία γκολ) που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Άμυνα και σωστός παραπάνω στα τελευταία λεπτά έδωσαν αέρα στον Θρύλο.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Ολυμπιακό, που στο τρίτο οκτάλεπτο συνέχισε την εξαιρετική του άμυνα, κρατώντας χαμηλά την ομάδα του Βερολίνου. Ο Γούνας με πέναλτι (το κέρδισε ο Κάκαρης) έγραψε το 9-5 και οι γηπεδούχοι έλεγχαν πλήρως το ματς ενώ τρία λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου, ο Μίτροβιτς στον παραπάνω (4/7) πέτυχε το 10-5. Η Σπαντάου που στο πρώτο ημίχρονο είχε πέντε γκολ, σκόραρε μόνο προς το τέλος της περιόδου με τον Ντέντοβιτς (10-6).

Ο ίδιος στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου τρύπωσε στην άμυνα του Ολυμπιακού και εκτέλεσε τον Ζιβογίνοβιτς (10-7) αλλά ο Αργυρόπουλος που έκανε ένα πολύ μεγάλο ματς με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα, έγραψε το 11-7 με τη σκληρή Σπαντάου να προσπαθεί να το μαζέψει αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν τις λύσεις μπροστά, με τον Μπουλιούμπασιτς μάλιστα να διαμορφώνει το 13-8, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-1, 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 4, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς.

ΣΠΑΝΤΑΟΥ: Μπάκσα, Κολόντ, Γκιλέν 2, Τσουκ 1, Νεγκρεάν 2, Ζιουνλίνγκ, Στρέλεζκι, Ντέντοβιτς 3, Όστμαν, Τσίρου, Ρέστοβιτς, Τομ.