Η Ορτίτζια απέκλεισε τη Βουλιαγμένη, 7-6 μέσα στο Λαιμό

Για δεύτερη σερί χρονιά η Βουλιαγμένη έφτασε στη βρύση, έβρεξε τα χείλη της αλλά η πρόκριση στους «4» του Euro Cup δεν ήρθε. Η Ορτίτζια όπως και πέρσι, έτσι και φέτος κέρδισε μέσα στο Λαιμό και απέκλεισε το ΝΟΒ από τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ορτίτζια απέκλεισε τη Βουλιαγμένη, 7-6 μέσα στο Λαιμό

Το 9-9 του πρώτου αγώνα στις Συρακούσες δεν ήταν αρκετό για το ΝΟΒ. Η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν ήθελε στον επαναληπτικό να κερδίσει στην έδρα της με ένα γκολ διαφορά την Ορτίτζια αλλά τελικά ηττήθηκε με 7-6 και αποκλείστηκε από την τετράδα του Euro Cup.

Να θυμίσουμε πως πέρσι και πάλι στα προημιτελικά, η Ορτίτζια αν και είχε χάσει στην Ιταλία από τη Βουλιαγμένη με ένα γκολ διαφορά, ήρθε στη χώρα μας και κέρδισε με τρία τέρματα διαφορά.

Χέρι – χέρι οι δυο ομάδες από την πρώτη περίοδο. Ούτε η Βουλιαγμένη αλλά ούτε η Ορτίτζια κατάφεραν να πάρουν διαφορά (1-0, 1-2, 3-2, 3-4, 4-5, 5-5) και το ματς ήταν ντέρμπι.

Η Βουλιαγμένη έπαιξε μετά το πρώτο οκτάλεπτο εξαιρετική άμυνα αλλά τα ποσοστά της στον παίκτη παραπάνω ήταν τραγικά. Με το τέλος της τρίτης περιόδου είχε 30% στον παραπάνω (3/10) ενώ η Ορτίτζια είχε 3/6 στον παίκτη παραπάνω.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, είναι χαρακτηριστικό πως δεν σημειώθηκε κανένα γκολ αν και ο ΝΟΒ έπαιξε τρεις φορές με παίκτη παραπάνω!

Η Ορτίτζια στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου, πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Ναπολιτάνο αλλά ο Βούκσεβιτς με υπέροχο τέρμα από θέση φουνταριστού απάντησε αμέσως (6-6). Στη συνέχεια, η Ορτίτζια κέρδισε το πέναλτι αλλά ο Τζωρτζάτος είπε όχι στον Γκάλο και κράτησε το 6-6 (5.21 για το τέλος του αγώνα).

Ο ΝΟΒ και πάλι στον παραπάνω δεν σκόραρε αλλά και η Ορτίτζια αν και βρέθηκε να παίζει με παραπάνω, επίσης δεν σκόραρε. Ο Ρόσι με γκολ στον παραπάνω 2.13 για το τέλος του αγώνα, έγραψε το 7-6 υπέρ της Ορτίτζια και της χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Βουλιαγμένη για ακόμη μια φορά δεν τα κατάφερε, πληρώνοντας σε έναν ακόμη κρίσιμο αγώνα, το κάκιστο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/12).

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 0-0, 1-2.

ΝΟ Βουλιαγμένης: Τζωρτζάτος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Βλάσσης, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Παπανικολάου, Ποντικέας, Κουρούβανης, Ηλιόπουλος, Βούκσεβιτς 1, Ανδρεάδης

Ορτίτζια: Τεμπέστι, Κάζια, Αμπέλα, Λα Ρόσα, Ντι Λουτσιάνο, Φερέρο 1, Τζιακόπο 1, Γκάλο, Ροτόντο, Ρόσι 1, Βίντοβιτς 2, Ναπολιτάνο 2, Καρούσο.