Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Βαριά ήττα για την Εθνική από την Ισπανία (14-4)

Τα «καμπανάκια» για την Εθνική μας ομάδα των γυναικών από τα φιλικά προετοιμασίας στις ΗΠΑ (τέσσερις ήττες με μεγάλη διαφορά), γίνανε καμπάνες σήμερα Σάββατο (14/7) στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Κορέα. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Ισπανία (14-4) που κλείδωσε την πρωτιά στον Γ’ όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Βαριά ήττα για την Εθνική από την Ισπανία (14-4)

Συντριβή για την Εθνική μας ομάδα των γυναικών στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν μπήκαν ποτέ στον αγώνα (ήταν πίσω με 6-1 στο πρώτο οκτάλεπτο) και έχασαν με κάτω τα χέρια από την Ισπανία (14-4).

Κάκιστη σε άμυνα και επίθεση η «γαλανόλευκη» που πρέπει να αλλάξει πολλά στη συνέχεια για να μπορέσει να φτάσει στα προημιτελικά. 4/7 στην παίκτρια παραπάνω οι Ισπανίδες και μόλις 3/10 η Εθνική μας ομάδα που είχε πολλά προβλήματα σε αυτό τον τομέα και στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε στις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα. Εκεί όπου σε τέσσερα ματς, γνώρισε ισάριθμες ήττες με μεγάλες διαφορές.

Στο ξεκίνημα του πρώτου οκταλέπτου η Ισπανία σκόραρε και στις τρεις πρώτες επιθέσεις που έκανε (Ορτίθ 2, Ταράγκο 1) και ξέφυγε 3-0. Η Εθνική μας δεν είχε ούτε σουτ στην αντίπαλη εστία αφού καταλογίστηκαν δυο συνεχόμενα επιθετικά στην Ασημάκη. Το πρώτο γκολ για την Εθνική μας ήρθε στην παίκτρια παραπάνω με την Ξενάκη (1-3) που φάνηκε να ισορροπεί, είχε χαμένες επιθέσεις για να μειώσει στο γκολ και τελικά ήρθε ένα...φτηνό τέρμα από την Ταραγκό (1-4).

Στη συνέχεια χάθηκε παραπάνω από την Ξενάκη ενώ και οι Ισπανίδες δεν εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή που πήραν, ωστόσο η Ταραγκό και πάλι από την περιφέρεια με το τρίτο της προσωπικό τέρμα πέτυχε το 1-5! Το μαρτύριο για τη «γαλανόλευκη» σε αυτό το οκτάλεπτο δεν είχε τέλος αφού στο φινάλε της περιόδου και πάλι η Ταραγκό, στην παίκτρια παραπάνω αυτή τη φορά έκανε το 6-1 για την Ισπανία!


Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Γιώργο Μορφέση σωστά να αλλάζει τερματοφύλακα. Στη θέση της Σταματοπούλου, πέρασε η Κοτσιώνη, αφού θυμίζουμε πως είναι εκτός λόγω του τραυματισμού της η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Η περίοδος ξεκίνησε με γρήγορο γκολ από την Ασημάκη (6-2) και καλή άμυνα αλλά στην παίκτρια παραπάνω δεν σκοράραμε για να μειώσουμε στα τρία γκολ.

Αμυντικά σε αυτό το οκτάλεπτο, η Εθνική στάθηκε πολύ καλά και είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά κι εκεί υπήρχε θέμα με την ομάδα του Γιώργου Μορφέση να έχει δυο χαμένες επιθέσεις στην παραπάνω (2-8).

Έτσι η Άνα Εσπάρ με γκολ από τα δυο μέτρα (3.01 για το τέλος του ημιχρόνου), ένα τέρμα που δεν πρέπει να δέχεται καμία ομάδα, ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα πέντε γκολ (2-7) για να έρθει η Ταραγκό (έκανε το ματς της ζωής της) να διαμορφώσει το 8-2 (!) υπέρ της Ισπανίας με τέρμα από την περιφέρεια. Στο φινάλε του ημιχρόνου με γκολ στην παραπάνω (2/5 συνολικά) η Εθνική μας σκόραρε (3-8) με την Ελευθεριάδου μετά την έξοχη πάσα της Τσουκαλά.

Σκορ ημιχρόνου 8-3 υπέρ της Ισπανίας που είχε 2/3 στην παραπάνω από το πρώτο οκτάλεπτο (στο δεύτερο δεν πήρε αποβολή) και την Εθνική μας 2/5 και φυσικά ένα τραγικό πρώτο οκτάλεπτο όπου δέχθηκε έξι γκολ!

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Μορφέσης διατήρησε στο τέρμα την Κοτσιώνη αλλά ο κόουτς και οι παίκτριές του δεν έβρισκαν λύσεις στην παίκτρια παραπάνω. Οι άμυνες βγήκαν αλλά χάθηκαν δυο συνεχόμενες επιθέσεις στην παραπάνω και το 8-3 δεν άλλαξε.

Αντίθετα η Ισπανία στην πρώτη φορά που έπαιξε με παραπάνω, ύστερα από αρκετά λεπτά, βρήκε στόχο με την Ταραγκό και η διαφορά πήγε και πάλι στα έξι γκολ (9-3), σε ένα οκτάλεπτο όπου η Εθνική μας είχε πάρα πολλά επιθετικά προβλήματα όπως φυσικά και στο πρώτο ημίχρονο.

Αντίθετα, οι Ισπανίδες με την αριστερόχειρα Φόρκα έκαναν και το 10-3, ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου και δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε έκανε και το 11-3 με την Γκαρσία από τη θέση της φουνταριστής.

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο όπου η Εθνική έπρεπε να βγάλει χαρακτήρα για να...μαζέψει κάπως τη διαφορά. Βέβαια η Ισπανία (πέρσι την αποκλείσαμε μέσα στο σπίτι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) όπως ήταν λογικό δεν σταματούσε και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με την Λέιντον να κάνει και το 12-3 στην παραπάνω (4/6 η Ισπανία) και ακολούθησε η Φόρκα και πάλι με το φοβερό αριστερό να κάνει το 13-3 από την περιφέρεια. Το 14-3 ήρθε από την Μάικα Γκαρσία από τη θέση της φουνταριστής.


Δυο γκολ αν και χειρουργημένη!

Η Ταραγκό (6 γκολ) μας έκανε μεγάλη ζημιά, ιδίως στο πρώτο οκτάλεπτο όπου βρεθήκαμε να κυνηγάμε με 6-1. Αξίζει να σταθούμε στην Μάικα Γκαρσία, η οποία αν και πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο δάχτυλο του δεξιού της χεριού, έπαιξε σήμερα (14/7) κανονικά και πέτυχε και δυο γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 2-2, 0-3, 1-3.

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κότσια, Νίνου, Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη

Ισπανία: Έστερ, Μπαχ, Εσπάρ Αν. 1, Ορτίθ 2, Ταραγκό 6, Γκονζάλεζ, Εσπάρ Κ., Πένα, Φόρκα 2, Γκρέσπι, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Σάντσεζ