O Έλληνας τεχνικός και τα τάιμ άουτ...

Δέκα μέρες μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών και την ήττα του Ολυμπιακού στα πέναλτι από την Ουγγρική Φερεντσβάρος ακόμη κάποιοι συζητούν για το τάιμ άουτ που κάλεσε ο προπονητής του Θρύλου Θοδωρής Βλάχος (1.04 για το τέλος του συγκλονιστικού αγώνα).

O Έλληνας τεχνικός και τα τάιμ άουτ...


Μάλιστα ορισμένοι για να...δέσουν την ιστορία, έφεραν στο μυαλό τους και το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Βλάχος στους τελικούς με τη Βουλιαγμένη και είχαμε την ένταση με τον Χρήστο Αφρουδάκη στον Πειραιά.

Στη χώρα που οι περισσότεροι, δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε καλά-καλά τους κανονισμούς στην υδατοσφαίριση, σε μια βραδιά γίναμε και ειδικοί. Ξέρετε γιατί; Γιατί πολύ απλά, σχολιάζουμε τον Έλληνα προπονητή Θοδωρή Βλάχο. Τον Βολιώτη τεχνικό που...τόλμησε να τα βάλει με τα θηρία. Είναι πολύ εύκολο να πεις και να γράψεις ότι θέλεις, γιατί ο Έλληνας προπονητής είναι το εύκολο «θύμα». Είναι πάντα άσχετος! Σε όλα τα αθλήματα. Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ. Σίγουρα υπάρχουν τεράστιοι προπονητές από το εξωτερικό που έχουν δουλέψει και στη χώρα μας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα κάνουν όλα σωστά και οι Έλληνες όλα λάθος.

Αλήθεια εάν στη θέση του Βλάχου ήταν ο Ρούντιτς τι θα λέγαμε; Εάν ο Βολιώτης κόουτς ήταν στον πάγκο της Προ Ρέκο με αυτό το ρόστερ και ο Κροάτης στον Ολυμπιακό και κέρδιζε στον ημιτελικό, μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε γίνει στη χώρα μας; Θα σας πούμε εμείς: «Δάσκαλος», «καθηγητής», «καπετάνιος», «γεννημένος νικητής», «αλεπού των πάγκων» θα γράφαμε για τον 71χρονο Κροάτη και για τον Έλληνα τεχνικό πως απέτυχε, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ρόστερ με τα μεγάλα ονόματα στην Ιταλική ομάδα και φυσικά ήδη θα τον είχαμε απολύσει. Πριν προλάβει να ανακοινώσει κάτι η Προ Ρέκο. Η ουσία είναι πως εάν ο Θοδωρής Βλάχος ήταν Γιουγκοσλάβος θα ήταν τώρα αρχηγός κράτους. Αυτή την περίοδο όμως, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός αναζητά κολυμβητήριο για να προπονήσει τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον επόμενο μήνα!

Το πόλο δεν είναι μπάσκετ, δεν είναι βόλεϊ και χάντμπολ. Δύσκολα προπονητής στην υδατοσφαίριση στην τελευταία επίθεση της ομάδας του, αφού δει πως δεν βγαίνει κόντρα, να μην καλέσει τάιμ άουτ. Δεν υπάρχει μομέντουμ εδώ. Ο Βλάχος περίμενε λίγα δευτερόλεπτα, είδε πως δεν βγήκε κόντρα επίθεση και κάλεσε σωστά τάιμ άουτ για να σταματήσει το χρόνο, να παιχτεί η επίθεση του Ολυμπιακού από το κέντρο της πισίνας, να περάσει δυο πολίστες στα 2 μέτρα μήπως και πάρει την αποβολή για να παίξει με παίκτη παραπάνω. Αυτό δεν έγινε και το μαρκαρισμένο σουτ του Φουντούλη δεν βρήκε δίχτυα. Το ίδιο έκανε αμέσως μετά τη χαμένη επίθεση του Ολυμπιακού και ο Ζόλτ Βάρκα της Φερεντσβάρος.

Τώρα για εκείνους που «συνδέουν» τον τελικό στο Ανόβερο, με το ματς του Ολυμπιακού κόντρα στο ΝΟΒ και την ένταση που δημιουργήθηκε με τον Χρήστο Αφρουδάκη γιατί ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ ενώ ο αγώνας είχε κριθεί (3ος τελικός πλέι οφ), ας πάνε να ζητήσουν το λόγο και από τους Ρούντιτς, Μαρτίν! Ο Κροάτης στον προημιτελικό του φάιναλ 8 κόντρα στο Ανόβερο αν και η Προ Ρέκο ήταν μπροστά με 14-10, μισό λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα, κάλεσε τάιμ άουτ. Το ίδιο έπραξε και ο Ισπανός τεχνικός της Μπαρτσελονέτα στον προημιτελικό με τη Βερόνα κι ενώ το σκορ ήταν 11-6 υπέρ των Καταλανών. Κανένας τους δεν είναι κομπλεξικός. Ούτε φυσικά ο Θοδωρής Βλάχος. Απλά είναι τοπ προπονητές που βλέπουν μπροστά και δοκιμάζουν κάποια πράγματα ενόψει των επόμενων αγώνων.

Η διαφορά ξέρετε ποια είναι; Ο Βλάχος είναι Έλληνας και δεν ξέρει ενώ οι Ρούντιτς, Μαρτίν ξένοι κι αυτοί πάντα ξέρουν...