Ολυμπιακός: Αντίο τεράστιε Πάβιτς!

Ο Θρύλος και η παγκόσμια υδατοσφαίριση αποχαιρέτησαν έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Ένα παίκτη διαμάντι.

Ολυμπιακός: Αντίο τεράστιε Πάβιτς!

Ο Θρύλος και η παγκόσμια υδατοσφαίριση αποχαιρέτησαν έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Ένα παίκτη διαμάντι. Έναν ηγέτη που τα τελευταία τέσσερα χρόνια τίμησε το σκουφάκι της κορυφαίας ομάδας της χώρας και έγινε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 10-10, 3-4 πέναλτι: Γλίστρησε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια του...

Το…χταπόδι του Θρύλου, που έμελλε να τον μάθει ο κόσμος μετά τα περσινά επιτεύγματά του στη Γένοβα όπου πανηγύρισε το πρώτο και μοναδικό Champions League στην καριέρα του. Το κακό για εμάς είναι πως σε αυτή τη χώρα που τα ξέρουμε όλα και έχουμε άποψη για όλα, μάθαμε τον Πάβιτς τη στιγμή που εκείνος πήρε την απόφαση να πει ένα περήφανο αντίο.

Πάβιτς: «Περήφανος για τον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ευρώπη»

Έναν αγαθό «γίγαντα» ύψους 1.95 που μιλάει εξαιρετικά ελληνικά. Για μια δεκαετία τίμησε το σκουφάκι της Μλάντοστ και κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Κροατία αλλά η διάκριση στην Ευρώπη δεν ήρθε ποτέ στην Κροατία. Κάθε καλοκαίρι είχε προτάσεις αλλά ο ίδιος δεν άφηνε το Ζάγκρεμπ και την ιστορική κροατική ομάδα.

Απλήρωτος αλλά εκεί στο Ζάγκρεμπ

Ο Πάβιτς δεν έφευγε από τη Μλάντοστ ακόμη κι όταν η Κροατική ομάδα αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός το 2015, οι Κροάτες, μας είχαν εκμυστηρευθεί πως ο Πάβιτς είχε μείνει περίπου ενάμιση χρόνο απλήρωτος. Ο ίδιος δεν θέλει να μιλάει για αυτό και κοιτάζει μόνο τη δουλειά του μέσα στο νερό.

Ποια Ρέκο, ο Ολυμπιακός

Εκείνο το καλοκαίρι αποφάσισε να πει αντίο στη Μλάντοστ. Να αλλάξει παραστάσεις και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Και όλα αυτά σε ηλικία 33 ετών. Η Προ Ρέκο που δεν αφήνει τίποτα να…πέσει κάτω, κατέθεσε πρόταση για τον Πάβιτς αλλά εκείνος προτίμησε τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά. «Είπα ναι για το πρότζεκτ. Μου μίλησε ο προπονητής και ο πρόεδρος και αμέσως συμφώνησα» είχε πει τότε ο Γιόζιπ και οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν στη…μηχανή τους έναν χρυσό Ολυμπιονίκη. Τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο για το 2012, χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ενώ πριν από τρία χρόνια στο Ρίο, ήταν δεύτερος στο φινάλε του με το σκουφάκι της Κροατίας. Μάλιστα ήταν και ο σημαιοφόρος της αποστολής της Κροατίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο! Χρυσός στο παγκόσμιο του 2007 στη Μελβούρνη και ακόμη ένα ασημένιο και τρία χάλκινα σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ πριν από οκτώ χρόνια και την ίδια χρονιά είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο κύπελλο στην Οραντέα. Έχει ακόμη σε World League 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα ενώ το 2013 είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Τα λεφτά της Ρέκο δεν δελέασαν τον Πάβιτς (όπως και τον Ομπράντοβιτς πριν από δυο καλοκαίρια) και ο Κροάτης σούπερμαν δικαιώθηκε, κατακτώντας το Champions League πέρσι στη Γένοβα. Απόψε στο Ανόβερο, έδωσε τα πάντα όπως και οι συμπαίκτες του για τη μεγάλη κούπα. Μια ακόμη μεγάλη για τον Θρύλο του Θοδωρή Βλάχου. Μπορεί να μην ήρθε αλλά ο Πάβιτς και ο Ολυμπιακός παραμένουν να είναι μεγάλοι. Για αυτό άλλωστε στο φινάλε ο Κροάτης πνίγηκε στις αγκαλιές του κόσμου που θα ήθελε να τον ξαναδεί με τα ερυθρόλευκα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Πάβιτς επιστρέφει στο Σπλιτ, δίπλα στη γυναίκα του και τα παιδιά του.