Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 10-10, 3-4 πέναλτι: Γλίστρησε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια του...

Παρά την επική ανατροπή στο 4ο οκτάλεπτο (10-10 από 7-10) στον μεγάλο τελικό του LEN Champions League, ο Ολυμπιακός έχασε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια του στα πέναλτι (3-4) κόντρα στη Φερεντσβάρος...

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 10-10, 3-4 πέναλτι: Γλίστρησε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια του...

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πηγή, έβρεξε τα χείλη του ύστερα από φοβερή ανατροπή στην τελευταία περίοδο (το 7-10 έγινε 10-10) αλλά ηττήθηκε στον τελικό του Champions League από τη Φερεντσβάρος στα πέναλτι (4-3). Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Στα πέναλτι, όπως και στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης τον περασμένο Νοέμβριο, η Φερεντσβάρος έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός που δεν παρουσιάστηκε φρέσκος όπως στον προημιτελικό και στον ημιτελικό, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά ποτέ δεν τα παράτησε και πήγε το ματς στα πέναλτι. Εκεί η Ουγγρική ομάδα στάθηκε πιο τυχερή και πήρε την «κούπα» με 4-3 (συνολικό σκορ 14-13).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νευρικά. Δέχθηκε ένα γρήγορο γκολ από τον Μέζεϊ απάντησε με τον Γενηδουνιά στον παραπάνω, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλές επιλογές όταν έπαιρναν αποβολές (1/4 στην πρώτη περίοδο) ενώ εκτός του γκολ από το Μέζεϊ που θα μπορούσε να αποφευχθεί, δέχθηκε και γκολ στην κόντρα. Ούτε αμυντικά λειτουργούσε σωστά ο Ολυμπιακός, απέναντι στη Φερεντσβάρος που είχε περισσότερη ενέργεια, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο οκτάλεπτο. Το καλό για τους Πειραιώτες ήταν το 0/2 στο λιγότερο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε ένα γρήγορο τέρμα με τον Γενηδουνιά (πέναλτι) αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που ήθελε ο Θοδωρής Βλάχος. Η άμυνα των Πειραιωτών δεν λειτούργησε καλά με τη Φερεντσβάρος να σκοράρει για πρώτη φορά στον παραπάνω (1/4) ενώ κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά και στα τρία γκολ με τέρμα στην κόντρα από τον Ντένες Βάργκα (2-5). Ο Θρύλος δεν τα παράτησε και απάντησε, βγάζοντας για ακόμη μια φορά ψυχή και καρδιά. Με τον Φουντούλη (έξοχη πάσα Μυλωνάκη) έγινε το 3-5 και στη συνέχεια στον παραπάνω ο Αργυρόπουλος έφερε τον τελικό στο γκολ (4-5), 2.53 για το τέλος του ημιχρόνου.

Η Φερεντσβάρος όμως που μέχρι εκείνο το σημείο, είχε προβλήματα στον παραπάνω, κατάφερε να σκοράρει τρεις συνεχόμενες φορές στην επίθεση με παίκτη παραπάνω βελτιώνοντας τα ποσοστά της (το 1/4 έγινε 4/7) και έτσι κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά των τριών τερμάτων. Μάλιστα το τελευταίο γκολ του Βάμος (τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος) ήταν...μαχαιριά (5-8), αφού λίγο νωρίτερα είχε σκοράρει ο Ομπράντοβιτς (5-7). Φυσικά η άμυνα ήταν αυτή που...πλήγωσε στο α’ μέρος τον Ολυμπιακό που είχε 3/7 στον παίκτη παραπάνω. Το ευχάριστο ήταν πως ο Ντένες Βάργκα φορτώθηκε με δυο ποινές αλλά είχε δυο ποινές και ο Σκουμπάκης για τον Ολυμπιακό.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά. Σκόραρε με τον Γενηδουνιά στον παραπάνω, έβγαλε άμυνες ενώ η Φερεντσβάρος είχε κι ένα χαμένο πέναλτι με τον Γιάνγκερ (δοκάρι) 5.12 για το τέλος της περιόδου με το σκορ στο 6-8. Μάλιστα στη συνέχεια, ο Μουρίκης με ένα απίθανο χαστούκι σκόραρε εκμεταλλευόμενος την φοβερή πάσα του Δερβίση (7-8). Ξανά ο τελικός στο γκολ αλλά στην επόμενη επίθεση το κακό για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν διπλό. Ο Σκουμπάκης χρεώθηκε με τρίτη ποινή και πήγε οριστικά στον πάγκο και ο Μίτροβιτς και πάλι στον παραπάνω έγραψε το 9-7 για την Ουγγρική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν, έβγαλαν μια σημαντική άμυνα στο λιγότερο και στη συνέχεια πήραν αποβολή που ήταν η τρίτη για τον αρχηγό των Ούγγρων Ντένες Βάργκα. Το σουτ του Γούνα δεν βρήκε στόχο, ο Ολυμπιακός δεν μείωσε και στη συνέχεια ο Γιάνγκερ και πάλι στον παραπάνω πέτυχε το 7-10 σε ένα διάστημα όπου οι Πειραιώτες είχαν τις ευκαιρίες για να μείνουν μέσα στον τελικό αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκαν. Υπήρχαν ακόμη οκτώ λεπτά.

Ο Γενηδουνιάς με ένα ακόμη γκολ (περιφέρεια) πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό, μείωσε σε 10-8 για τον Ολυμπιακό που έπαιζε καταπληκτική άμυνα και στο λιγότερο και στην περιφέρεια. Στα μισά της περιόδου, σε παίκτη παραπάνω ο Μυλωνάκης έβγαλε φάτσα με το γκολ τον Φουντούλη αλλά ο πορτιέρε της Φερεντσβάρος είπε "όχι" αλλά ο Θρύλος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Φουντούλης από την περιφέρεια 2.12 για το τέλος μείωσε σε 10-9 και ο τελικός έγινε θρίλερ, με το Γενηδουνιά 1.36 για το φινάλε να διαμορφώνει το 10-10. Η άμυνα και ο Πάβιτς κράτησαν και ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ. Η μπάλα δεν πέρασε στον Μουρίκη (δεν μπορούσε) και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στο πεντάμετρο. Ο Φουντούλης το πήρε αλλά το σουτ ήταν κλεισμένο και η λόμπα πήγε πάνω στον τερματοφύλακα. Στην τελευταία επίθεση, η Φερεντσβάρος πήρε την αποβολή αλλά ο Πάβιτς είπε όχι στον Κάλαϊ 10’’ πριν από το τέλος και έτσι ο τελικός πήγε στα πέναλτι!

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 2-2, 3-0.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ

1ο οκτάλεπτο: Μέζεϊ 0-1 (φουνταριστό, 7.33), Γενηδουνιάς 1-1 (π. π, 4.43), Μίτροβιτς (περιφέρεια, 2.37), Βάργκα 1-3 (κόντρα, 56’’)

2ο οκτάλεπτο: Γενηδουνιάς 2-3 (πέναλτι, 7.21), Γιάνγκερ 2-4 (π. π, 6.52), Βάμος 2-5 (περιφέρεια, 6.04), Φουντούλης 3-5 (φουνταριστό, 4.10), Αργυρόπουλος 4-5 (π.π, 2.53), Μίτροβιτς 4-6 (π. π, 2.21), Νίκιτς 4-7 (π.π., 1.18), Ομπράντοβιτς 5-7 (π. π., 37’’), Βάμος 5-8 (π. π., 4’’)

3ο οκτάλεπτο: Γενηδουνιάς 6-8 (π. π., 7.20), Μουρίκης 7-8 (φουνταριστό, 4.51), Μίτροβιτς 7-9 (π. π., 4.12), Γιάνγκερ 7-10 (π. π., 1.18)

4ο οκτάλεπτο: Γενηδουνιάς 8-10 (περιφέρεια, 7.25), Φουντούλης 9-10 (περιφέρεια, 2.12), Γενηδουνιάς 10-10 (π. π., 1.38)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Γκάρντονι, Σεντλμάιερ, Κάλαϊ, Πολ, Βάμος 2, Μέζεϊ 1, Νίκιτς 1, Γιάκσιτς, Γιάνγκερ 2, Βάργκα 1, Γιάνσικ, Μίτροβιτς 3, Βόγκελ.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Γιάνσικ απέκρουσε ο Πάβιτς

Αργυρόπουλος 1-0

Σεντλμάιερ 1-1

Γούνας δοκάρι

Γιάνγκερ 1-2

Μυλωνάκης δοκάρι

Κάλαϊ δοκάρι

Δερβίσης 2-2

Γιάκσιτς 2-3

Γενηδουνιάς 3-3

Γιάνσικ 3-4

Αργυρόπουλος δοκάρι