Ολυμπιακός - Προ Ρέκο: Αυτή είναι η ομάδα του Ρούντιτς που σήμερα έχει γενέθλια!

Η ομάδα κάθε χρόνο... χτίζεται με έναν και μόνο στόχο. Να κατακτήσει τα πάντα σε Ιταλία κι Ευρώπη.

Ολυμπιακός - Προ Ρέκο: Αυτή είναι η ομάδα του Ρούντιτς που σήμερα έχει γενέθλια!

Η πολυνίκης του Len Champions League Προ Ρέκο και πάλι στο δρόμο του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά στον ημιτελικό του final 8 του Len Champions League, (απόψε στις 20:00) σε μια επανάληψη του περσινού κατακόκκινου τελικού στη Γένοβα.

Live Streaming: Ολυμπιακός-Προ Ρέκο

Η Προ Ρέκο κάθε χρόνο...χτίζεται με έναν και μόνο στόχο. Να κατακτήσει τα πάντα σε Ιταλία κι Ευρώπη. Μετρά 8 Len Champions League εκ των οποίων τα 6 τα τελευταία 15 χρόνια! Στις τρεις προηγούμενες τελικές φάσεις δεν τα κατάφερε αν και το ρόστερ της ήταν καταπληκτικό. Το 2016 και το 2017...έπεσε πάνω στα «σκυλιά του πολέμου» της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και πέρσι απλά υποκλίθηκε στην ομάδα όνειρο του Θοδωρή Βλάχου που έπαιξε όλη τη χρονιά πόλο από άλλο πλανήτη και κατάκτησε πανάξια το τρόπαιο μέσα στη Γένοβα. Στο σπίτι της Προ Ρέκο εκεί όπου είχε να χάσει από τη...εποχή του Νώε.

Λεφτά με το...τσουβάλι

Λεφτά με το...τσουβάλι δίνει εδώ και χρόνια ο Γκαμπριέλ Βόλπι. Ο άνθρωπος που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο και έχει στα χέρια του τη Σπέτσια αλλά και τη Ριέκα που βρήκε ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στο δρόμο τους στην Ευρώπη, τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια για τα πάντα αποφασίζει ο πρώην παίκτης της ομάδας, Μαουρίτσιο Φελούγκο, ο οποίος πριν από το final 8 έλεγε πως μπορεί η Μπρέσια να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μυστικό. Κανένας στην Προ Ρέκο δεν ήθελε να βρει στο δρόμο του τον πρωταθλητή Ευρώπης. Άλλωστε όλοι πήραν το μήνυμά τους στο φινάλε της φάσης των ομίλων. Τότε που κάποιοι, πίστευαν πως ο Ολυμπιακός θα χάσει από τη Βερόνα στον Πειραιά για να αποφύγει τις Μπρέσια, Προ Ρέκο. Αυτό φυσικά και δεν έγινε αφού ο Θοδωρής Βλάχος έχει δημιουργήσει μια ομάδα που μπαίνει στο νερό για να κερδίζει και όχι για να χάνει. Δεν ξέρει αυτό το τμήμα τι πάει να πει ήττα!

Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Champions League, αντίπαλος η Προ Ρέκο!

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Προ Ρέκο. Ο Φελούγκο το περασμένο καλοκαίρι και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στη Γένοβα, έλυσε τη συνεργασία του με τον Σέρβο προπονητή Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς και έδωσε τα...κλειδιά στον Κροάτη Ράτκο Ρούντιτς, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια. Ο «τύραννος» γίνεται σήμερα 71 ετών και στο μεγάλο λιμάνι ελπίζουν να...χαλάσουν το πάρτι μιας τεράστιας μορφής της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Ενός «μύθου» του αθλήματος που έχει κατακτήσει τα πάντα σε Εθνικό επίπεδο δουλεύοντας στην ενωμένη Γιουγκοσλοβία, στην Ιταλία, στην Κροατία, στις ΗΠΑ. Είναι ο άνθρωπος που πήγε στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και...έμαθε τους Λατινοαμερικάνους πόλο! Είχε αποφασίσει να αποσυρθεί αλλά δεν μπόρεσε να πει όχι στην...πρόκληση της Προ Ρέκο και στην ιδέα να κατακτήσει τα πάντα και σε συλλογικό επίπεδο. Ο Κροάτης πήρε με τη Ρέκο το νταμπλ και θέλει να κλείσει τη σεζόν με το Champions League.

Οι περυσινοί...

Από την περσινή Προ Ρέκο συνεχίζουν δυο από τους καλύτερους σουτέρ στον κόσμο. Αριστερόχειρες και οι δύο! Οι διεθνείς Σέρβοι Φίλιπ Φιλίποβιτς, Ντούσαν Μάντιτς, οι οποίοι δεν διστάζουν να εκτελέσουν από παντού ενώ όταν η Ρέκο παίζει με παίκτη παραπάνω, εκεί το πρόβλημα είναι τεράστιο αφού όπως είπαμε είναι και οι δυο αριστερόχειρες, συνδυάζονται με κλειστά τα μάτια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους σταματήσεις. Παραμένει στην ομάδα ο αρχηγός και ηγέτης, ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς αλλά και οι διεθνείς Ιταλοί Στέφανο Τεμπέστι, Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, Γκονζάλο Ετσενίκε, Ματέο Αϊκάρντι, Γκιγιέρμο Μολίνα (ο Ισπανός έχει πάρει την ιταλική υπηκοότητα), Νικολό Φιγκάρι και Αλεσάντρο Βελότο.

Στους «4» η Προ Ρέκο, 14-10 το Ανόβερο

Στο παραπάνω...πλούσιο ρόστερ προσθέστε τρεις Κροάτες τοπ επιπέδου, έναν ακόμη διεθνή Ιταλό και ένα Αυστραλό φουνταριστό! Ο Μάρκο Μπίγιατς (άξιος διάδοχος του Γιόζιπ Πάβιτς στην Εθνική Κροατίας) άφησε τη Γιουγκ και το Ντουμπρόβνικ για την Προ Ρέκο που έκανε δικό της και τον Λούκα Μπούκιτς. Ο τρίτος Κροάτης της...παρέας είναι ο έμπειρος φουνταριστός Νίκσα Ντόμπουτ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος για υπόθεση ντόπινγκ την τελευταία τετραετία. Από εκεί και πέρα, πήγε στη Ρέκο επίσης από τη Γιουγκ, ο διεθνής Ιταλός περιφερειακός Ιοντίτσε Ρεντζούτο ενώ αποκτήθηκε και ο θηριώδης Αυστραλός φουνταριστός Τζόζεφ Κέις που έπαιζε στην Ουγγαρία.

Σφαγή για τη 13άδα

Στη Ρέκο λοιπόν γίνεται...σφαγή για το ποιος από τους παραπάνω θα είναι στη 13αδα κάθε αγώνα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στον προημιτελικό με το Ανόβερο έμειναν εκτός οι Ρεντζούτο, Μολίνα οι οποίοι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρώπης θα ήταν...πρώτα βιολιά. Κυρίως ο Ρεντζούτο. Τώρα εάν θα επιλέξει και σήμερα την ίδια 13άδα, με τρεις φουνταριστούς (Ντόμπουντ, Αϊκάρντι, Κέις) ο Ρούντιτς θα το μάθουμε το βράδυ λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ημιτελικού που θα μεταδοθεί κανονικά αυτή τη φορά από τη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ SPORTS HD).

Πολυνίκης...

Η Προ Ρέκο φέτος μετράει 15 νίκες σε ισάριθμα ματς στο Champions League. Στη φάση των ομίλων είχε 14 νίκες σε 14 παιχνίδια και φυσικά πέρασε ως πρώτη από τον Α’ Όμιλο ενώ χθες νίκησε 14-10 το Ανόβερο στον προημιτελικό. Είναι χαρακτηριστικό πως τα 14 από αυτά τα 15 ματς, τα κέρδισε με τέσσερα γκολ διαφορά και πάνω! Μόνο με τη Μπρέσια (εκτός έδρας) δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη με 9-8. Στην Ιταλία έκανε το νταμπλ. Στον τελικό του final 8 του Κυπέλλου Ιταλίας συνέτριψε 10-3 τη Μπρέσια ενώ στον τελικό του final 6 του Ιταλικού πρωταθλήματος επικράτησε δύσκολα 11-10 της Μπρέσια.

Καταλαβαίνεται πολύ εύκολα πως μιλάμε για μια ομάδα που έχει σχεδόν τα πάντα. Τι έλειπε στην Προ Ρέκο τα προηγούμενα χρόνια και έφτανε στην πηγή αλλά δεν έπινε νερό;