Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Champions League, αντίπαλος η Προ Ρέκο!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα στο Ανόβερο. Ύστερα από έναν συγκλονιστικό προημιτελικό επικράτησε 8-7 της Μπρέσια και προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (20.00) την Προ Ρέκο σε μια επανάληψη του περσινού τελικού στη Γένοβα.

Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Champions League, αντίπαλος η Προ Ρέκο!

Ο Ολυμπιακός ήταν φανταστικός στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε 6-3 ενώ ήταν μπροστά και 6-2. Στη συνέχεια η Μπρέσια επέστρεψε, πίεσε αλλά ο πρωταθλητής Ευρώπης στάθηκε όρθιος με την άμυνά του και τον Πάβιτς και πήρε τη νίκη με 8-7. Νευρικό το πρώτο τρίλεπτο και για τις δυο ομάδες με χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω και βιαστικές επιλογές. Άλλωστε και ο Ολυμπιακός και η Μπρέσια φημίζονται για την άμυνά τους.

Το 1-0 βέβαια ήρθε από τον Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος κατέβασε τη μπάλα, βρήκε χώρο και με σουτ από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ (5.02 για το τέλος της περιόδου). Η άμυνα των παικτών του Θοδωρή Βλάχου ήταν εξαιρετική, με τη Μπρέσια να μην μπορεί να βρει χώρους. Μάλιστα ο Θρύλος με επίθεση στον παραπάνω (1/2) έκανε και το 2-0 με τον Αργυρόπουλο, ελέγχοντας πλήρως το ματς. Τη λύση για την Μπρέσια έδωσε ο αρχηγός Κρίστιαν Πρεσιούτι με υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια τρία λεπτά για το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου (2-1).

Οι Ιταλοί είχαν ακόμη μια ευκαιρία στον παραπάνω για να ισοφαρίσουν αλλά το σουτ του Νίκολας Πρεσιούτι απέκρουσε ο Πάβιτς και ο Βλάχος πήρε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση της περιόδου. Ο κόουτς του Θρύλου πέρασε δυο παίκτες στα δύο μέτρα, ο Ομπράντοβιτς πήρε την αποβολή αλλά το σουτ του Κροάτη στον παραπάνω σταμάτησε πάνω στον Μάρκο Ντε Λούνγκο. 2-1 η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό να έχει 1/3 στον παραπάνω και τη Μπρέσια 0/2.

Η Μπρέσια με τον πρώτο πετυχημένο παραπάνω (1/3), ισοφάρισε σε 2-2 με τον Μπερτόλι αλλά ο Θρύλος απάντησε άμεσα με γκολ στον παραπάνω (2/4). Ο Φουντούλης είδε τον Σκουμπάκη στην καρδιά της Ιταλικής άμυνας, ύψωσε και ο Χανιώτης αμυντικός έγραψε το 3-2. Ο προημιτελικός ήταν δεδομένο πως θα είχε αρκετές ποινές με τις δυο ομάδες να παίζουν σκληρά στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα στο λιγότερο αλλά στην επίθεση δεν ήταν εύκολο να περάσει η μπάλα στα δυο μέτρα ενώ η Μπρέσια πίεζε και στην περιφέρεια. Ο Φουντούλης είχε δυο εξαιρετικά σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι. Το καλό για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν πως έπαιζαν άμυνα καταπληκτική και στην επίθεση η λογική έλεγε πως θα την έβρισκε τη λύση, κι αυτή ήρθε.

Με τους Φουντούλη, Μουρίκη ο Θρύλος στον παίκτη παραπάνω ξέφυγε 5-2 ενώ στη συνέχεια σε κόντρα επίθεση ο Δερβίσης είδε τον Μπούσλιε που έκανε απίθανη κίνηση και ο Κροάτης τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 6-2! Η Μπρέσια στο φινάλε του ημιχρόνου βρήκε γκολ στον παραπάνω με τον Μαυροβούνιο Βούκσεβιτς (6-3). Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός αμυντικά, με τον Πάβιτς για ακόμη ένα βράδυ σταθερό ενώ στην επίθεση το 4/6 στον παίκτη παραπάνω τα λέει όλα.

Καθαρό μυαλό από τους «ερυθρόλευκους» και τον προπονητή τους στα δυο πρώτα οκτάλεπτα. 2/6 η Μπρέσια στον παίκτη παραπάνω, που ουσιαστικά έκανε τη διαφορά, με τον πρωταθλητή Ευρώπης να έχει έξι διαφορετικούς σκόρερ! Το κακό για τον Ολυμπιακό ήταν πως είχε με δυο ποινές τον Μυλωνάκη ενώ η Μπρέσια είχε στο όριο της οριστικής αποβολής τον Γκάλο.

Οι Ιταλοί και στο τρίτο οκτάλεπτο, κοιτούσαν με τη ζώνη να μην επιτρέψουν να περάσει η μπάλα στα δυο μέτρα στον Μουρίκη. Πίεζαν αρχικά και εν συνεχεία γυρνούσαν σε ζώνη. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν με μπασίματα να…σπάσου τη ζώνη αλλά δεν ήταν εύκολο, με τους παίκτες του Μπόβο να παίζουν σκληρά και να μειώνουν με τον αρχηγό Κρίστιαν Πρεσιούτι (γκολ στον παραπάνω 6-4, 6.26 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Σε κόντρα των Ιταλών ο Πάβιτς είπε όχι στον Φιλιόλι αλλά στην επίθεση του Ολυμπιακού στον παραπάνω ο Γούνας σούταρε πάνω στα μπλοκ. Έτσι η Μπρέσια έμεινε κοντά (6-4) αλλά ο Πάβιτς είχε κατεβασμένα τα ρολά με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν… κολλήσει επιθετικά και να μην μπορεί να σκοράρει ενώ στα δυο πρώτα οκτάλεπτα είχε έξι τέρματα. Η άμυνα όμως ήταν αυτή που κράτησε το Θρύλο μπροστά με δυο τέρματα αφού οι Ιταλοί είχαν 0/3 στον παραπάνω σε αυτό το οκτάλεπτο. Δυο ποινές έφτασε και ο Μουρίκης σε αυτή την περίοδο με το διεθνή φουνταριστό να παίζει και καταπληκτικά στην άμυνα.

Μπήκαμε λοιπόν στην τελευταία περίοδο με το Θρύλο μπροστά 6-4 και τη Μπρέσια να κερδίζει ένα ακόμη σπριντ (τα πήρε όλα). Το κακό για τον Ολυμπιακό ήταν πως το 4/6 στον παραπάνω πήγε 4/8 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και έτσι το γκολ δεν ερχόταν για την ομάδα του Πειραιά που έπρεπε να πάρει το ματς μέσα από την άμυνά της. Ο αρχηγός Κρίστιαν Πρεσιούτι και πάλι στον παίκτη παραπάνω (4/10), μείωσε στο γκολ για τη Μπρέσια που μετρούσε πλέον ένα 3-0 σερί από το φινάλε της δεύτερης περιόδου (6-5, 5.50 για το τέλος).

Ο Ολυμπιακός είχε μείνει για περίπου 13 λεπτά χωρίς γκολ αλλά ο Ομπράντοβιτς μίλησε σε ένα κρίσιμο σημείο για το 7-5 (4.38 για το φινάλε). Η Μπρέσια όμως είχε βρει ρυθμό, είναι ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και ο Μούσλιμ απάντησε άμεσα για το 7-6. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αποβολή στην επόμενη επίθεση και ο Μουρίκης στον παραπάνω έκανε το 8-6 (3.42 για το τέλος). Η Μπρέσια με τέρμα στον παραπάνω (8-7) μείωσε και πάλι στο γκολ ενώ απέμεναν 2.12 για την ολοκλήρωση του προημιτελικού.

Το σουτ του Φουντούλη 1.14 σταμάτησε στον Ντε Λούνγκο και στη συνέχεια ο Μπόβο κάλεσε τάιμ άουτ για την κρίσιμη επίθεση της ομάδας του. Ο Σκουμπάκης έκλεψε από τον Βούκσεβιτς, ο Θρύλος ροκάνισε τα 30 δευτερόλεπτα και έμεινε μια τελευταία επίθεση των Ιταλών με το σουτ του Ρίτζο να σταματάει πάνω στον Πάβιτς.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 0-1, 2-3.

Ολυμπιακός: Αργυρόπουλος 1, Φουντούλης 1, Σκουμπάκης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Γενηδουνιάς 1, Ομπράντοβιτς 1.

Μπρέσια: Κρίστιαν Πρεσιούτι 3, Μπερτόλι 1, Βούκσεβιτς 1, Μούσλιμ 1, Νίκολας Πρεσιούτι 1.