Η Σαμπαντέλ αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας

Η Σαμπαντέλ, όπως άλλωστε αναμενόταν, κέρδισε την Πάντοβα (8-5) και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας όπου και θα αντιμετωπίσει αύριο (14.15, ΕΡΤ SPORTS HD) τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό.

Η Σαμπαντέλ αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας

Η «οικοδέσποινα» του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, Σαμπαντέλ που έχει κατακτήσει 4 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (τα τρία εντός έδρας), επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Κέρδισε εύκολα την Πάντοβα και αύριο θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Σαμπαντέλ μπορεί να ξεκίνησε στον ημιτελικό με γκολ της Ντομενέκ στην κόντρα αλλά στη συνέχεια...κόλλησε από τη σκληρή και εξαιρετική άμυνα της Πάντοβα του Στέφανο Ποστερίβο. Οι Ιταλίδες μάλιστα ισοφάρισαν στην παίκτρια παραπάνω με την Μπαρζόν και δεν επέτρεψαν στην Ισπανική ομάδα να σκοράρει δεύτερη φορά στην πρώτη περίοδο, παίζοντας πολύ καλή την άμυνα ζώνης με παίκτρια ανάμεσα για να μην περάσει η μπάλα στα δύο μέτρα στη φουνταριστή.

Η αριστερόχειρας Φόρκα στο 1.10 της δεύτερης περιόδου με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 2-1 με τη Σαμπαντέλ να θέλει να δώσει γρήγορο ρυθμό στο ματς για να...σπάσει τη ζώνη των Ιταλίδων. Η Μπεατρίθ Ορτίθ στην κόντρα το κατάφερε και έκανε το 3-1 για τη Σαμπαντέλ. Η Γκραμπ μείωσε σε 2-3 από τα δυο μέτρα αλλά στη συνέχεια η Στέφενς με γκολ στην παραπάνω (1/2 για τη Σαμπαντέλ) ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα δυο γκολ (2-4). Η Πάντοβα όμως με τη Μπαρζόν εκ νέου στην παραπάνω, μείωσε στο γκολ και στη συνέχεια έβγαλε και την άμυνα στην παίκτρια λιγότερο. Δόθηκε όμως κι άλλη αποβολή κι αυτή τη φορά η Στέφενς σκόραρε για το 5-3 υπέρ της Σαμπαντέλ που στην επόμενη άμυνα αν και παίκτρια λιγότερο δεν δέχθηκε γκολ, όπως και στην επόμενη επίθεση των Ιταλίδων που ξεκίνησαν καλά στην παίκτρια παραπάνω αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου είχαν 2/5 και για αυτό δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο.

Έτσι η Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς με γκολ στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου, έγραψε το 6-3 και τα πράγματα έγιναν νωρίς-νωρίς πιο εύκολα για την «οικοδέσποινα» Σαμπαντέλ. Μια ακόμη άμυνα στη λιγότερο βγήκε (2/6), η Φόρκα στην κόντρα έγραψε το 7-3 (έξι λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου), με την Πάντοβα να σκοράρει (4-7) και πάλι με την Μπαρζόν στην παίκτρια παραπάνω (3/7). Οι Ιταλίδες προσπαθούσαν, το πάλευαν αλλά η Σαμπαντέλ κρατούσε σταθερά το προβάδισμα και με την Μάικα Γκαρσία να κάνει και το 8-4 (2.43 για το τέλος της τρίτης περιόδου), βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα των Ιταλίδων για κάτι καλό.

Η διαφορά ήταν αδύνατο να καλυφθεί και έτσι εκείνο που έμεινε ήταν να δούμε το τελικό σκορ. Η Κουεϊρόλο στην παίκτρια παραπάνω (3/8) μείωσε στα τρία γκολ για την Πάντοβα (5-8) αλλά η Σαμπαντέλ δεν άλλαξε πλάνο, έχοντας στόχο να ροκανίσει το χρόνο, να πάρει κάποια αποβολή και να τελειώσει ήσυχα και ήρεμα τον ημιτελικό χωρίς να υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-4, 1-3, 1-0.

Πάντοβα: Μπαρζόν 3, Γκραμπ 1, Κουεϊρόλο 1.

Σαμπαντέλ: Ντομενέκ 1, Μπεατρίθ Ορτίθ 1, Στέφενς 3, Φόρκα 2, Μάικα Γκαρσία 1.