Ο έβδομος τελικός για τα κορίτσια του Θρύλου την τελευταία πενταετία

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού με τον Χάρη Παυλίδη στο τιμόνι έχουν καταφέρει να δώσουν το παρόν σε εφτά τελικούς την τελευταία 5ετία, με τρεις κατακτήσεις.

Ο έβδομος τελικός για τα κορίτσια του Θρύλου την τελευταία πενταετία

Ο Ολυμπιακός εδώ και λίγη ώρα πανηγυρίζει τη νίκη επί της Βουλιαγμένης και την πρόκρισή του στον αυριανό (14.15 ΕΡΤ SPORTS HD) τελικό της Ευρωλίγκας. Για τα κορίτσια του Θρύλου και τον Χάρη Παυλίδη θα είναι ο έβδομος τελικός τα τελευταία πέντε χρόνια!

Το 2014 η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ μέσα στη Φλωρεντία κόντρα στη Φιρέντσε και την ίδια χρονιά ηττήθηκε από τη Σαμπαντέλ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Έναν χρόνο αργότερα, ήρθε η εκδίκηση μέσα στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός νικά την επί τρία σερί χρόνια αήττητη Σαμπαντέλ, σηκώνει την Ευρωλίγκα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και λίγους μήνες αργότερα και πάλι στον Πειραιά παίρνει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Το 2016 η ομάδα πήγε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο Σαμπαντέλ και πάλι και κατέλαβε την 4η θέση. Την επόμενη χρονιά, επιστρέφει στον τελικό της Ευρωλίγκας και χάνει από τη διοργανώτρια Κίνεφ Κίρισι με το έτσι θέλω μέσα στη Ρωσία.

Πέρσι οι «ερυθρόλευκες» δεν προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αλλά έφτασαν μέχρι τον τελικό του φάιναλ φορ του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ. Επί Ισπανικού εδάφους, η ομάδα ηττήθηκε από τη Ντουναϊσβάρος. Φέτος ένας ακόμη τελικός για μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τον Ολυμπιακό του Χάρη Παυλίδη που όπως είπαμε θα δώσει αύριο το μεσημέρι τον 7ο τελικό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκες» έχουν ακόμη μια παρουσία σε τελικό. Πριν από έντεκα χρόνια στην Πάντοβα. Εκεί όπου γνώρισαν την ήττα από τη Ρόμα για το ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ.