Ολυμπιακός-Σαντ Αντρέου 10-6: Ο Θρύλος στο final 4 της Euroleague!

Την πρόκριση στο final 4 της Euroleague πανηγύρισε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός-Σαντ Αντρέου 10-6: Ο Θρύλος στο final 4 της Euroleague!

Πανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στο final 4 της Euroleague γυναικών. Ο πρωταθλητής Ελλάδας μετά το 16-7 μέσα στη Βαρκελώνη στον α’ αγώνα της προημιτελικής φάσης, κέρδισε και σήμερα τη Σαντ Αντρέου (10-6) αυτή τη φορά στον Πειραιά. Έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που περνά στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός χωρίς δυο βασικά στελέχη του (Ασημάκη, Διαμαντοπούλου) μπήκε δυνατά στον αγώνα και με δυο γκολ της Έγκενς (παραπάνω, περιφέρεια) προηγήθηκε γρήγορα 2-0 και είχε συνεχώς τον πρώτο λόγο. Οι Ισπανίδες μείωσαν στο γκολ δυο φορές (2-1, 3-2) αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου με υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια πέτυχε το 4-2.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με χαμένη επίθεση στην παραπάνω από τον Ολυμπιακό και γκολ στην κόντρα από τη Σαντ Αντρέου (4-3). Οι Ισπανίδες είχαν και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στην παίκτρια παραπάνω αλλά βγήκε η άμυνα από τις ερυθρόλευκες που δεν σκόραραν εύκολα στη δεύτερη περίοδο. Η λύση ήρθε από την Βάσω Πλευρίτου (περιφέρεια) σε μια φάση όπου ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα (5-3) ενώ 3.15 πριν από το τέλος του ημιχρόνου…κρύφτηκε η μπάλα. Αβραμίδου, Βάσω Πλευρίτου και Μπάκλινγκ συνεργάστηκαν αλλάζοντας τη μπάλα με τη μία και η Αυστραλή πέτυχε το 6-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τον Ολυμπιακό να σκοράρει με την Νικόλ Ελευθεριάδου (δυνατό σουτ από την περιφέρεια) για το 7-3. Η ίδια διαμόρφωσε και το 8-4 για τις «ερυθρόλευκες» 22 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της περιόδου, καθώς η Κέουνινγκ είχε μειώσει σε 7-4 (η Σαντ Αντρέου είχε μείνει για περίπου 13 λεπτά χωρίς γκολ).

Στην τελευταία περίοδο ο Χάρης Παυλίδης, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στην Σταυρούλα Δουρέκα κάτω από τα δοκάρια. Η Αβραμίδου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 9-4 για να μειώσει με πέναλτι η Μορέλ (9-5). Η Μυριοκεφαλιτάκη μετά την πάσα της Αβραμίδου με υπέροχο γυριστό από τη θέση του φουνταριστού πέτυχε το 10-5, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με ένα καταπληκτικό τέρμα. Έτσι ο Θρύλος ύστερα από έναν χρόνο – πέρσι συμμετείχε στο final 4 του LEN TROPHY – επιστρέφει στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-1, 2-1, 2-2.

Ολυμπιακός: Έγκενς 2, Ελευθεριάδου 2, Τσουκαλά 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Πλευρίτου Β. 1, Μπάκλινγκ 1, Αβραμίδου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1.

Σαντ Αντρέου: Γιάσκοβιτς 2, Σλέικινγκ 1, Μπαρίχα 1, Κέουνινγκ 1, Μορέλ 1.