Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» (16-7) τη Σαντ Αντρέου και πάει final 4!

Η ομάδα Πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε της Σαντ Αντρέου με 16-7 στην Βαρκελώνη. 

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» (16-7) τη Σαντ Αντρέου και πάει final 4!

Ένας φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός, συνέτριψε 16-7 μέσα στη Βαρκελώνη τη Σαντ Αντρέου στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης της Euroleague γυναικών και ουσιαστικά από σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στο final 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Θρύλος επιστρέφει – ύστερα από έναν χρόνο – στο final 4 της Euroleague γυναικών. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έκανε σήμερα το απόγευμα επίδειξη δύναμης μέσα στη Βαρκελώνη, με αντίπαλο τη Σαντ Αντρέου. Έτσι στον επαναληπτικό στον Πειραιά στις 9 Μαρτίου, με τον κόσμο στο πλευρό τους, τα κορίτσια του Ολυμπιακού θα γιορτάσουν την επιστροφή της ομάδας στην τελική φάση της Euroleague. Εκεί όπου θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός ήταν αφεντικό από το πρώτο οκτάλεπτο. Μπορεί να βρέθηκε πίσω με 1-0 αλλά…απάντησε με ένα σερί 3-0 και πήρε το προβάδισμα γρήγορα-γρήγορα. Όσο περνούσε η ώρα, η άμυνα γινόταν ολοένα και καλύτερη και έτσι στο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά ήταν μπροστά με 7-2, καθώς στη δεύτερη περίοδο δεν δέχθηκε γκολ!

Στο τρίτο οκτάλεπτο ανέλαβε δράση στην επίθεση η Αλεξάνδρα Ασημάκη, που πέτυχε και τα τρία γκολ για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα τρία λεπτά πριν από το τέλος ήταν μπροστά με 10-4 με το τέρμα της Ασημάκη. Ακολούθησε ένα γρήγορο 2-0 από τις Ισπανίδες (10-6) σε λιγότερο από ένα λεπτό, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Η έμπειρη Τσουκαλά στο φινάλε όμως του οκταλέπτου έκανε το 11-6 για τον Θρύλο που ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος αν και σε αυτή την περίοδο, δέχθηκε τέσσερα τέρματα, κάτι που φυσικά δεν θα αρέσει στον κόουτς Παυλίδη.

Η Μπάκλινγκ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα έξι γκολ (12-6). Η Ασημάκη με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα έγραψε το 13-6, για να μειώσει η Σλίκινγκ (13-7) και να έρθει η Μαργαρίτα Πλευρίτου να απαντήσει (14-7) για τον Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός στην επίθεση. Η Ελευθερία Πλευρίτου 3.45 πριν από το τέλος πέτυχε και το 15-7 για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα η νεαρή φουνταριστή Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (16-7).

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-4, 4-4, 1-5.

Σαντ Αντρέου: Αρίνο 1, Σλίκινγκ 2, Μορέλ 1, Γιάκοβιτς 1, Κέουνινγκ 1, Κρέσπι 1.

Ολυμπιακός: Ασημάκη 4, Αβραμίδου 3, Μπάκλινγκ 2, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1.