Στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός, μέσα η Διαμαντοπούλου

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται από σήμερα (21/2) το απόγευμα η αποστολή της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, ενόψει του πρώτου προημιτελικού της Ευρωλίγκας με αντίπαλο τη Σαν Αντρέου που θα διεξαχθεί το Σάββατο (23/2, 17:45). 

Στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός, μέσα η Διαμαντοπούλου

Oι «ερυθρόλευκες» αναχώρησαν το μεσημέρι από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με στόχο να πραγματοποιήσουν το πρώτο από τα δυο βήματα που απαιτούνται για πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Στόχος του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι των «8», είναι η νίκη που θα εξασφαλίσει σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μόνικα Έγκενς, Νικόλ Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κίσα Γκόφερς, Βάσω Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Χάνα Μπάκλινγκ. Το ευχάριστο είναι πως η Χρυσή Διαμαντοπούλου είναι στην αποστολή, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο χέρι. Να σημειώσουμε πως μία από τις παραπάνω παίκτριες το Σάββατο θα είναι εκτός 13άδας.

Στην Ευρώπη παίζουν και οι τρεις ξένες

Είναι κάτι που έχει περάσει στα…ψιλά αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε. Στις εγχώριες διοργανώσεις ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί και τις τρεις ξένες που έχει στο ρόστερ του. Για παράδειγμα στο ματς με τη Βουλιαγμένη, στον τελικό του Κυπέλλου, έμεινε εκτός η Γκόφερς και αγωνίστηκαν οι Έγκενς, Μπάκλινγκ. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ευρωλίγκα αφού έχουν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής και οι τρεις πολίστριες. Οι Γκόφερς, Μπάκλινγκ από την Αυστραλία και η Έγκενς από τον Καναδά.