Πάντοβα - Ολυμπιακός 9-9: Θηρίο μέσα στην Ιταλία, πήρε χρυσό βαθμό

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες στην έδρα της πρωταθλήτριας Ιταλίας και πέρασαν πρώτες στην οκτάδα!

Πάντοβα - Ολυμπιακός 9-9: Θηρίο μέσα στην Ιταλία, πήρε χρυσό βαθμό

Ο Ολυμπιακός αν και είχε εξασφαλίσει από το Σάββατο την πρόκρισή του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας γυναικών, πήρε σήμερα (27/1) το μεσημέρι το βαθμό που ήθελε (9-9) κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Πάντοβα μέσα στο σπίτι της και πέρασε στην οκτάδα ως πρώτος.


Οι κοπέλες του Χάρη Παυλίδη έπεσαν στο νερό αποφασισμένες να σκοτώσουν τις Ιταλίδες και να περάσουν ως πρώτες από τον όμιλό τους. Τα κατάφεραν, αφού τους αρκούσε και η ισοπαλία, σε έναν αγώνα όπου οι νταμπλούχοι Ελλάδας άξιζαν τη νίκη αλλά στα τελευταία λεπτά κι ενώ το σκορ ήταν 9-7 υπέρ του Ολυμπιακού έγιναν απίθανα πράγματα, μήπως και επιστρέψει και πάρει τη νίκη η Πάντοβα. Η ουσία είναι πως το 9-9 είναι χρυσό για τα κορίτσια του Ολυμπιακού που αποφεύγουν στην επόμενη φάση Σαμπαντέλ, Ουίπεστ και Κίνεφ Κίρισι ενώ θα κληρωθούν με μία εκ των Βουλιαγμένης, Σαν Αντρέου και Οριζόντε Κατάνια. Φυσικά ιδανική κλήρωση θα ήταν με την Ισπανική Σαν Αντρέου.


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και με γκολ των Ασημάκη, Τσουκαλά βρέθηκε μπροστά 2-0. Η Πάντοβα μείωσε με την Κουεϊρόλο και ισοφάρισε με την Μπαρζόν ενώ δυο λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου ο Χάρης Παυλίδης έχασε την Ελευθερία Πλευρίτου (αποβολή με αντικατάσταση). Με γκολ από την Τσουκαλά ξεκίνησε και το δεύτερο οκτάλεπτο (3-2) αλλά οι Ιταλίδες που τα είχαν βρει σκούρα, κατάφεραν στο τελευταίο τρίλεπτο με Γκραμπ, Κουεϊρόλο να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά (3-4, ημίχρονο).


Οι έμπειρες Ασημάκη, Τσουκαλά, Αβραμίδου που έχουν...φάει με το κουτάλι τέτοια ματς με τις σκληρές Ιταλικές ομάδες, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στο τρίτο οκτέλπτο. Οι Ασημάκη, Τσουκαλά έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στον Θρύλο (5-4). Η Μίλο ισοφάρισε (5-5) στην παραπάνω για ακολουθήσουν τα γκολ από Ελευθεριάδου, Αβραμίδου (7-5). Η Γκραμπ 33’’ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου κράτησε την Πάντοβα μέσα στον αγώνα αλλά η Τσουκαλά είπαμε και παραπάνω πως ξέρει τις Ιταλίδες από τα ματς και με Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη (στο παρελθόν) αλλά και με την Εθνική Ομάδα.


Στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα, έγραψε το 8-6. Η Πάντοβα μείωσε 8-7 με πέναλτι της Μπαρζόν, με τον Χάρη Παυλίδη να διαμαρτύρεται για την απόφαση των διαιτητών και να βλέπει την κίτρινη κάρτα αλλά ο Ολυμπιακός ήξερε τι ζητούσε μέσα στο σπίτι της Πάντοβα και με γκολ της Έγκενς, 5.13 πριν από το τέλος του αγώνα ξέφυγε και πάλι 9-7. Η Ράναλι μείωσε σε 9-8 2.18 πριν από το τέλος και η Μπαρζόν πάλι με πέναλτι πέτυχε το 9-9 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, σε μια φάση όπου αποβλήθηκε οριστικά και η Νικόλ Ελευθεριάδου.


Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός χρεώθηκε με 10ποινές και η Πάντοβα με 6.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-2, 2-3.

Ολυμπιακός: Τσουκαλά 4, Ασημάκη 2, Ελευθεριάδου 1, Αβραμίδου 1, Έγκενς 1.

Πάντοβα: Μπαρζόν 3, Γκραμπ 2, Κουεϊρόλο 2, Μίλο 1, Ράναλι 1.