Γιουγκ-Ολυμπιακός 10-6: Δεν τα κατάφερε στο Ντουμπρόβνικ

Την ήττα με 10-6 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Γιουγκ στον αγώνα που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων του Champions League. 

Γιουγκ-Ολυμπιακός 10-6: Δεν τα κατάφερε στο Ντουμπρόβνικ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 10-6 από τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ στο φινάλε του α’ γύρου της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ματς όπου για ακόμη μια φορά ήταν κάκιστος στον παίκτη παραπάνω (4/11), με τους Κροάτες να έχουν το εκπληκτικό 6/8!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καταπληκτικά το ματς. Με πολύ καλή άμυνα, που δεν έδινε το εύκολο σουτ στους εξαιρετικούς περιφερειακούς της Γιουγκ ενώ και η μπάλα δεν περνούσε στα δυο μέτρα. Στην επίθεση, ο Γενηδουνιάς…ξεκλείδωσε τους Κροάτες για το 0-1 και ακολούθησε το γκολ στον παραπάνω από τον Φουντούλη (0-2, 4.22 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου). Στη συνέχεια, η Γιουγκ…απάντησε με δυο τέρματα στον παραπάνω (Γκαρσία, Μπένιτς) και θα μπορούσε να περάσει μπροστά αλλά ο Πάβιτς είπε όχι στον Παπαναστασίου σε κόντρα της ομάδας του Ντουμπρόβνικ. Η απόκρουση ήταν σημαντική γιατί στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα, κέρδισε την αποβολή και ο Μπούσλιε πέτυχε το 2-3 στον παραπάνω (πολύ καλό ποσοστό με 2/3) που ήταν και το σκορ του α’ οκταλέπτου αφού στην τελευταία επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν μακριά τους παίκτες του Κόμπεστσακ.

Το ίδιο σκηνικό, στο ξεκίνημα, και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός αν και δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Γιόκοβιτς και πάλι στον παραπάνω, απάντησε με τον ίδιο τρόπο με τον Δερβίση στα μισά της περιόδου. Και ξαφνικά μπλακ άουτ σε άμυνα και επίθεση. Οι Κροάτες έπαιρναν αποβολές, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν αντίδοτο στον παίκτη λιγότερο και με τέρματα των Μπένιτς, Γιόκοβιτς στον παραπάνω (5/6 στο ημίχρονο η Γιουγκ) όχι μόνο πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ αλλά με τον Μερκούλοφ στην κόντρα ήρθε και το 6-4 με τους Πειραιώτες να δέχονται τρία γκολ σε λιγότερο από δύο λεπτά. Στην επίθεση το 2/3 στον παραπάνω έγινε 3/6, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ντουμπρόβνικ σε ένα πολύ κακό οκτάλεπτο για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν ακόμη πιο καταστροφικό. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να μειώσει στο γκολ αλλά όχι μόνο έχασε την επίθεση στον παραπάνω, αλλά έφυγε στην κόντρα η Γιουγκ, πήρε το πέναλτι και ο Φάτοβιτς πέτυχε το 7-4. Ο Λότζινα από τη θέση του φουνταριστού με γυριστό ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 8-4 (!) και ο Γιόκοβιτς και πάλι στον παραπάνω (6/7 η Γιουγκ) έγραψε το 9-4, με τον Ολυμπιακό να έχει ακόμη μια χαμένη επίθεση με παίκτη περισσότερο (3/8), με την ομάδα να συμπληρώνει δώδεκα λεπτά χωρίς γκολ!

Τα πάντα είχαν κριθεί, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν στην τελευταία περίοδο να μαζέψουν τη διαφορά και να παίξουν καλύτερα. Ο Ολυμπιακός σκόραρε ύστερα από περίπου 16 λεπτά με τον Μυλωνάκη να μειώνει σε 9-5, για να πετύχει το 10-5 ο Μπένιτς (3 γκολ) και να κλείσει το σκορ ο Γούνας (10-6) ο οποίος βρήκε το δρόμο απέναντι στον Πόπαντιτς, ο οποίος επίσης ήταν πολύ καλός αλλά και τα περισσότερα σουτ των Πειραιωτών ήταν πάνω του.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια του. Παραμένει τρίτος, μια θέση που οδηγεί στο Ανόβερο ωστόσο την επόμενη αγωνιστική θα πρέπει στον Πειραιά να πάρει το τρίποντο.


Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-1, 3-0, 1-2.

Γιουγκ: Γκαρσία 1, Μπένιτς 3, Γιόκοβιτς 3, Μερκούλοφ 1, Φάτοβιτς 1, Λότζινα 1,

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Μπούσλιε 1, Δερβίσης 1, Μυλωνάκης 1, Γούνας 1.