«Ο Ολυμπιακός στην κορυφή, παρά τα χρήματα που ξόδεψε η Προ Ρέκο»

Οι Ισπανοί θυμήθηκαν το θρίαμβο του Θρύλου μέσα στη Γένοβα και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Ιούνιο με αντίπαλο την πλούσια Προ Ρέκο.

«Ο Ολυμπιακός στην κορυφή, παρά τα χρήματα που ξόδεψε η Προ Ρέκο»

Αξέχαστη έχει μείνει η πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ όχι μόνο στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια αλλά σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι και μικρή υπόθεση για τους Πειραιώτες αυτό που έκαναν. Πήγαν…τρένο στη Γένοβα και κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο σπίτι του φαβορί. Η Προ Ρέκο που δεν είχε ηττηθεί ποτέ από τον Ολυμπιακό, έχασε από τον Θρύλο του Θοδωρή Βλάχου με 9-7 μέσα στο σπίτι της.

Η Ισπανική ιστοσελίδα waterpolista.com έκανε σήμερα ιδιαίτερη μνεία στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον σπουδαίο Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου. «Ο Ολυμπιακός έριξε νοκ άουτ την Προ Ρέκο» ήταν ο τίτλος του κειμένου που μεταξύ άλλων ανέφερε «ήταν σίγουρα μια από τις συναρπαστικές σεζόν των τελευταίων ετών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και πάλι, παρά το μπάτζετ που διάθεσε για τη δημιουργία ενός συνόλου παγκόσμιων αστέρων, η Προ Ρέκο δεν κατάφερε να κατακτήσει την Ευρώπη, κάτι που κόστισε στον Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς ο οποίος έχασε τη δουλειά του. Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης μετά τη νίκη του με 9-7 καθοδηγούμενος από τον Γιάννη Φουντούλη ο οποίος πέτυχε 4 γκολ αλλά και τον Γιόζιπ Πάβιτς, ο οποίος είχε 15 αποκρούσεις. Η ομάδα με προπονητή τον Θοδωρή Βλάχο κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ και ανέβηκε στην κορυφή όπως και το 2002».