Αυτός ο τελικός ήταν μόνο η αρχή

Έφτασαν στην πηγή, όμως νερό δεν ήπιαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Δεν είναι αυτή όμως η σκοπιά υπό την οποία θα πρέπει να εξεταστεί η φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων» στο Champions League.

Αυτός ο τελικός ήταν μόνο η αρχή

Η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει φέτος οι «θρυλέαινες» με… αρχιτέκτονα τον Δημήτρη Κραβαρίτη είναι ακόμη πολύ νέα. Ιδιαίτερα στις ομάδες γυναικών, όπου οι σχέσεις είναι πιο δύσκολες, ο χρόνος είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Πειραιά έχει πετύχει τον στόχο της φέτος στην Ευρώπη. Έπειτα από απουσία ενός έτους επέστρεψε στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και για να φθάσει εκεί κατάφερε να «ξορκίσει» τον… δαίμονα που λεγόταν Ματαρό. Όσοι είναι κοντά στον σύλλογο γνωρίζουν καλά πόσο είχε «λαβώσει» τον εγωισμό των αθλητριών ο περσινός αποκλεισμός. Το είπε άλλωστε και η Νικόλ Ελευθεριάδου στις δηλώσεις της μετά τον ημιτελικό.

Χθες η σαφώς πιο έμπειρη Σαμπαντέλ κατόρθωσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και ο Ολυμπιακός χρωστάει πολλά στην τερματοφύλακά του που τον κράτησε «όρθιο» στο ξεκίνημα. Η Ιωάννα Σταματοπούλου ύψωσε τείχος στις προσπάθειες των Καταλανών και έδωσε την ευκαιρία στις συμπαίκτριές της να μείνουν στο ματς και να πιέσουν τη Σαμπαντέλ μέχρι τα μέσα του… καταραμένου τρίτου οκταλέπτου. Πολύ σημαντικά ήταν και τα τέρματα που σημείωσε η Βάσω Πλευρίτου αλλά και οι βοήθειες που έδωσε επιθετικά η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Ο Πάλμα Λοπέρα κατάφερε να περιορίσει δραστικά τόσο τη Νικόλ Ελευθεριάδου όσο και τη Χριστίνα Σιούτη και έτσι η ομάδα του Πειραιά δεν θα μπορούσε να καλύψει επιθετιά τα γκολ που δεχόταν πίσω στο ασύλληπτο σερί των Καταλανών. Ενώ έπειτα από μια τόσο απαιτητική σεζόν όταν η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει μοιραία τα κορίτσια του Ολυμπιακού «άδειασαν» ψυχολογικά. Ας μην ξεχνάμε πως η σεζόν διεκόπη για σχεδόν τρεις μήνες με δύο άκρως απαιτητικά σωματικά και νοητικά τουρνουά εθνικών ομάδων.

Πλέον η αρμάδα του Κραβαρίτη έχει μπροστά της τον σημαντικό στόχο ενός ακόμη νταμπλ και είναι σίγουρο πως τη νέα σεζόν οι «ερυθρόλευκες» θα είναι ακόμη πιο έτοιμες να προσθέσουν άλλο ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή τους. Το έδειξαν άλλωστε οι ίδιες οι παίκτριες του Ολυμπιακού με την ομαδική ιαχή τους μετά το τέλος του αγώνα.

ΥΓ. Η υπόσχεση για το μέλλον αυτής της ομάδας είναι η ωριμότητα με την οποία κινούνται πλέον στην πισίνα οι πιο μικρές ηλικιακά όπως η Σάντα, η Τριχά και η Δρακωτού.