Γιουγκ - Ολυμπιακός 5-15: «Άλωσε» το Ντουμπρόβνικ και έφυγε για τους «8» της Ευρώπης (highlights)

Ο Ολυμπιακός... έπνιξε 15-5 τη Γιουγκ μέσα στο Ντουμπρόβνικ για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και ουσιαστικά έκλεισε θέση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Φοβερό πόλο από την ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν.

Γιουγκ - Ολυμπιακός 5-15: «Άλωσε» το Ντουμπρόβνικ και έφυγε για τους «8» της Ευρώπης (highlights)

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στον… τελικό του Ντουμπρόβνικ. Ισοπέδωσε τη Γιουγκ (15-5) για την 4η αγωνιστική, ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από την ομάδα του Ντουμπρόβνικ και με νίκη κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας στον Πειραιά, ο Θρύλος εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία του στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Τυπικά δεν έχει περάσει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Champions League αλλά για να χάσει από την Ντιναμό στον Πειραιά στις 22/11, δεν θα πρέπει να κατέβει να αγωνιστεί…

Το σημαντικό είναι πως στον πρώτο… τελικό της σεζόν ο Ολυμπιακός ήταν όπως έπρεπε σε άμυνα και επίθεση, πήρε έναν αγώνα που ήθελε και η Γιουγκ για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Με 2/2 στον παίκτη παραπάνω και 3/4 στον παίκτη λιγότερο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο. Ξέφυγε και 1-3 με τη Γιουγκ να μειώνει στο γκολ (2-3) στο τέλος της περιόδου.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν παρά τα λάθη στην επίθεση, είχε καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω, έπαιζε εξαιρετική άμυνα, ο Μπίγιατς ήταν σταθερός και έτσι πήρε διαφορά τριών τερμάτων με δυο σερί γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω (2-5, 3.02 για το τέλος του ημιχρόνου).

Η Γιουγκ έπαιρνε συνεχώς ποινές αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στον παίκτη λιγότερο ενώ ο Μπίγιατς παίζοντας σε μια πισίνα όπου μεγαλούργησε για αρκετά χρόνια, τα έπιανε όλα. Έκλεισε το ημίχρονο με 80% στις αποκρούσεις (!) ενώ σε νεκρό χρόνο απέκρουσε και πέναλτι του Καμπάνας. 1/8 είχε η Γιουγκ στον παίκτη παραπάνω και 4/5 ο Ολυμπιακός!

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με χαμένο πέναλτι του Βάμος, με τον Ούγγρο να παίρνει… εκδίκηση στην επόμενη φάση με σουτ από την περιφέρεια για το 2-6.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τρομερή αυτοπεποίθηση και ο Φουντούλης στα μισά της περιόδου με μια βολίδα από τη… Χίο έγραψε το 2-7! Η Γιουγκ που είχε μείνει 12 λεπτά χωρίς γκολ, μείωσε σε 3-7 με το εύστοχο πέναλτι του Γιόκοβιτς και εν συνεχεία σε 4-7 με τον Βουκόγεβιτς στον παίκτη παραπάνω (2.32 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε υπέροχα την μπάλα, κέρδισε πέναλτι και ο Γενηδουνιάς εκτέλεσε τον Πόπαντιτς για το 4-8 (2.21 για το τέλος της περιόδου) ενώ ο Γιάννης Φουντούλης με νέο πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης διαμόρφωσε το 4-9.

Ο Κρζιτς μείωσε σε 5-9 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά ο Ολυμπιακός με τρομερή ενέργεια, δεν σταμάτησε και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη μεγάλη νίκη που τον στέλνει στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-2, 2-4, 1-6.

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Πρκοτσά, Πάβλιτς, Λάζιτς 1, Γιόκοβιτς 1, Βουκόγεβιτς 1, Μοτζάρα, Καμπάνας, Κρζιτς 1, Μπούριτς 1, Γκργκούγεβιτς, Ζούβελα, Γιούρισιτς.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Γκίλλας, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

*Στο άλλο ματς του Β' ομίλου, η Προ Ρέκο κέρδισε μέσα στην Τιφλίδα την Ντιναμό με 16-9 και είναι βέβαια πρώτη με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ