Ορτίτζια – Πανιώνιος 13-12: Με το αριστερό ο «Ιστορικός»

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε 13-12 από την Ορτίτζια στην Ιταλία.

Ορτίτζια – Πανιώνιος 13-12: Με το αριστερό ο «Ιστορικός»

Ο Πανιώνιος έχασε 13-12 από την Ορτίτζια στις Συρακούσες, στην πρεμιέρα του Δ’ ομίλου του Euro Cup ανδρών.

Ο Πανιώνιος δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει 3-0 μετά από 4,5 λεπτά και από κει κι έπειτα κυνηγούσε στο σκορ, με την «ψαλίδα» να σταθεροποιείται στα 2-3 γκολ μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου.

Σε εκείνο το σημείο, οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να πετύχουν τρία αναπάντητα γκολ, με τον Καλαϊτζή από την περιφέρεια, τον Μοσκόφ με πέναλτι και τον Μουρίκη από θέση φουνταριστού, και να ισοφαρίσουν σε 9-9, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ορτίτζια με τέρματα των Τσούπιντο και Ντι Λουτσιάνο ξαναπήρε αβαντάζ δύο τερμάτων (11-9). Ο Πανιώνιος προσπάθησε ξανά να αντιδράσει, αλλά η άμυνά του δεν λειτούργησε αποτελεσματικά και οι Ιταλοί διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ και έφτασαν στη νίκη, καθώς το δύσκολο σουτ του Γούνα στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Δήμου στερήθηκε των υπηρεσιών του τερματοφύλακα Κώστα Γαλανίδη, αλλά και η Ορτίτζια είχε την πολύ σημαντική απουσία του εξαιρετικού σκόρερ Γιουσούκε Ινάμπα, που έχει υποχρεώσεις με την εθνική Ιαπωνίας στους Ασιατικούς Αγώνες, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο Γεωργιανός φουνταριστός Αντρια Μπιτάτζε, που πέρυσι έπαιξε στον Πανιώνιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-3, 2-5, 4-3


ΟΡΤΙΤΖΙΑ (Στέφανο Πικάρντο): Τεμπέστι, Κάσια 1, Γκιριμπάλντι, Λα Ρόζα 2, Ντι Λουτσιάνο 2, Κούπιντο 2, Τρινγκάλι, Καρνεζέκι 1, Κοντέμι 2, Καποντιέτσι, Φερέρο 1, Ναπολιτάνο 2, Καλαμπρέζι

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Μαυροβουνιώτης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής 2, Μοσκόφ 4, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Ουκρόπινα 3, Καπετανάκης, Λιμαράκης