O Θρύλος επιστρέφει στην Ιταλία!

Η Βερόνα θα είναι όπως όλα δείχνουν η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στις 17/10. Την Τετάρτη οι Ιταλοί θα σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

O Θρύλος επιστρέφει στην Ιταλία!

Κάτι λιγότερο από 300 χιλιόμετρα χωρίζουν τη Βερόνα από τη Γένοβα. Την πόλη όπου τον περασμένο Ιούνιο ο Θρύλος κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και την πόλη όπου εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει φέτος την προσπάθειά του και πάλι για διάκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Βερόνα κέρδισε απόψε άνετα το Στρασβούργο 10-4 στη Γαλλία, στον πρώτο αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι οι Ιταλοί εάν δεν γίνουν το βράδυ της Τετάρτης (ρεβάνς) απίθανα πράγματα, θα τοποθετηθούν στον όμιλο του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα η Βερόνα θα είναι και ο πρώτος αντίπαλος των Πειραιωτών στη φάση των ομίλων στις 17 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε πως τα δυο πρώτα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Θρύλος έχει ζητήσει και θα τα δώσει εκτός έδρας αφού το «Πέτρος Καπαγέρωφ» είναι κλειστό λόγω εργασιών.

Η Βερόνα από το πρώτο οκτάλεπτο ήταν μπροστά 4-0 και 5-0 με τους Γάλλους να μειώνουν σε 5-1 (ημίχρονο). Στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά πήγε στα έξι γκολ (8-2), το Στρασβούργο στην τελευταία περίοδο μείωσε σε 8-4 αλλά ακολούθησαν δυο γκολ του κορυφαίου Στέφανο Λουόνγκο (5 τέρματα πέτυχε ο αρχηγός των Ιταλών) για το τελικό 10-4.

Στο άλλο ζευγάρι τώρα που επίσης ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, η Γιαντράν Σπλιτ κέρδισε 10-8 της Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι. Η ρεβάνς στο Μαυροβούνιο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όλα είναι πιθανά. Για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως οι Κροάτες είναι αυτοί που θα περάσουν στον όμιλο των Πειραιωτών.

Στο τέταρτο ζευγάρι της ημέρας, η Μπρέσια κέρδισε 8-4 την Τεράσα στην έδρα της με τον πολύπειρο Φιλιόλι να σκοράρει τρεις φορές. Δύσκολα οι Ισπανοί θα ανατρέψουν αυτή τη διαφορά στη ρεβάνς. Θυμίζουμε πως ο νικητής από αυτό το ζευγάρι θα πάει στον όμιλο της Προ Ρέκο, όπως φυσικά και ο νικητής του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Βουλιαγμένη, με τους Ούγγρους βέβαια μετά το σημερινό 10-4 να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.