Προ Ρέκο – Βουλιαγμένη 12-8: Στον μικρό τελικό του Final 8 ο ΝΟΒ

Η Βουλιαγμένη ηττήθηκε 12-8 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο και θα παίξει με την Μπαρτσελονέτα το Σάββατο (3/6, 20.00) στον μικρό τελικό του Final 8 στο Βελιγράδι.

Προ Ρέκο – Βουλιαγμένη 12-8: Στον μικρό τελικό του Final 8 ο ΝΟΒ

Για ένα ημίχρονο η Βουλιαγμένη έβαλε δύσκολα στην Προ Ρέκο αλλά όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης, έσφιξαν την άμυνά τους και έπαιξαν εξαιρετικά τον παίκτη παραπάνω, όχι μόνο γύρισαν τον ημιτελικό (ήταν μπροστά 5-3 ο ΝΟΒ) αλλά έφτασαν και σχετικά εύκολα στη νίκη (12-6 η μεγαλύτερη διαφορά στην τελευταία περίοδο) με 12-8 και την πρόκριση φυσικά στον τελικό του Σαββάτου (3/6, 22.00). Εκεί θα παίξει ξανά με τη Νόβι Μπέογκραντ όπως και πέρσι, κυνηγώντας το 11ο Ευρωπαϊκό και τρίτο διαδοχικό (η τελευταία ομάδα που το είχε κάνει ήταν η Μλάντοστ στο τέλος της «δεκαετίας του εξήντα». Ο ΝΟΒ θα κυνηγήσει τη νίκη στον μικρό τελικό κόντρα στην Μπαρτσελονέτα το Σάββατο (3/6, 20.00).

Εξαιρετική η εμφάνιση της Βουλιαγμένης στο πρώτο ημίχρονο. Όπλο φυσικά της ομάδας του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς η άμυνα και ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Τζωρτζάτος που έκανε και πάλι σωτήριες επεμβάσεις. Η Προ Ρέκο μπήκε στο νερό υποψιασμένη αφού ο ΝΟΒ είχε κάνει τη ζημιά την Τετάρτη στην Μπρέσια, αλλά δεν είχε απαντήσεις στην καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον ΝΟΒ που πέτυχε πέντε τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Είχε σταθερά το προβάδισμα (1-0, 2-0, 3-2, 4-2, 5-3) αλλά σε λιγότερο από δυο λεπτά, η Προ Ρέκο με 2-3 καλές άμυνες και δύο γκολ κατάφερε και πήγε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 5-5, έχοντας 4/8 στον παίκτη παραπάνω και ένα τέρμα στην κόντρα. Η Βουλιαγμένη είχε 1/3 στον παίκτη παραπάνω αλλά ήταν μέσα στο ματς μετά τα δυο πρώτα οκτάλεπτα.

Η Προ Ρέκο από τη στιγμή που επέστρεψε από το 5-3 πήρε ψυχολογία και μπήκε και στο τρίτο οκτάλεπτο με γκολ στον παραπάνω (ένα ακόμη) και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τον Φοντέλι (5-6, 7.13 πριν από το τέλος της περιόδου).

Η άμυνά της έγινε πιο σκληρή, ο Ντελ Λούνγκο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο τέρμα ενώ στην επίθεση οι παίκτες του Σούκνο είχαν 3/3 στον παραπάνω σε αυτή την περίοδο ενώ ο ΝΟΒ 0/4! Έτσι μετά το γρήγορο 0-2 στο τέλος της δεύτερης περιόδου ακολούθησε ένα 0-5 και ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν με την Προ Ρέκο να είναι μπροστά με 10-5.

Ο Αλαφραγκής σκόραρε για τη Βουλιαγμένη ύστερα από περίπου 13 λεπτά (6-10) αλλά οι Ετσενίκε, Ντι Φούλβιο διαμόρφωσαν το 6-12 τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιτελικού. Οι Αλμύρας, Νικολαΐδης στο τελευταίο τρίλεπτο μείωσαν σε 12-8 με τη Βουλιαγμένη στο φινάλε να παίρνει φυσικά το χειροκρότημα.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 0-5, 3-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Ζαλάνκι 1, Κανέλα 1, Γιούνγκερ 1, Φοντέλι 2, Πρεσιούτι, Ετσενίκε 3, Ίβοβιτς, Ιόκι Γκράτα, Λόντσαρ, Χάλοκ 2, Νέγκρι.