Ολυμπιακός σημαίνει πάθος

Ο Ολυμπιακός σε κανένα άθλημα, ούτε φυσικά στο πόλο, δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Η εικόνα όμως στο Βελιγράδι απέναντι στη Νόβι Μπέογκραντ προβλημάτισε. Όχι ο αποκλεισμός.  

Ολυμπιακός σημαίνει πάθος

Ο Ολυμπιακός των προηγούμενων ετών με τον Θοδωρή Βλάχο, ήταν ομάδα. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το παραδεχόταν όλη η Ευρώπη για το πόλο που έπαιζε αλλά και τον τρόπο που προσέγγιζε τα παιχνίδια.

Γυάλιζε το μάτι των Πειραιωτών κι αυτό ήταν έργο του προπονητή. Σαφώς και υπάρχει η περσινή σεζόν που στην Ευρώπη, μετά τα Χριστούγεννα όλα κύλησαν στραβά και ανάποδα και η ομάδα έμεινε εκτός φάιναλ 8 αλλά είπαμε και στο ξεκίνημα πως κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία.

Ακόμη και πέρσι όμως που η εικόνα του Ολυμπιακού σε αρκετά ματς, μετά τα Χριστούγεννα (μέχρι τότε η ομάδα του Πειραιά πετούσε) ήταν προβληματική, έβλεπες παίκτες που πάλευαν αλλά δεν τους έβγαινε τίποτα.

Φέτος όλη τη χρονιά, με εξαίρεση 2-3 περιπτώσεις, δεν είδαμε τον Ολυμπιακό να βγάζει αυτή την εικόνα και εδώ φυσικά έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης ο προπονητής, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς. Δυστυχώς, ακόμη και σε ένα φάιναλ 8 όπου παίζεις για ένα Ευρωπαϊκό, η ομάδα του Πειραιά παρουσιάστηκε απροετοίμαστη.

Δεν ξέρουμε τι είχε και τι έχει στο μυαλό του ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς. Το βέβαιο είναι πως προβληματίζει η εικόνα του να κάθεται στον πάγκο, τη στιγμή που ο προημιτελικός με τη Νόβι έχει πάρει…φωτιά.

Ο Σέρβος δεν έκανε κάτι να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού όχι μόνο μέσα στη χρονιά αλλά και στον προημιτελικό με τη Νόβι Μπέογκραντ. Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να αλλάξει τον Μπίγιατς, τη στιγμή που ο Κροάτης έκανε «μπαμ» από μακριά πως δεν ήταν καλά (για αυτό άλλωστε υπάρχει και ο κορυφαίος Έλληνας κίπερ και εκ των κορυφαίων στον κόσμο Μάνος Ζερδεβάς) ενώ δεν πήρε ποτέ το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε δικαίωμα τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ!

ΥΓ Για μία ακόμη χρονιά αποδείχθηκε περίτρανα πως στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτό που μετράει στο τέλος δεν είναι μόνο τα μπάτζετ και τα ονόματα αλλά η ομάδα, η πίστη, η θέληση, η διάθεση και το πάθος για διάκριση. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που το…δίδαξε σε όλη την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Τη «συνταγή» στον Πειραιά τη γνωρίζουν.

ΥΓ Με 3/17 στον παίκτη παραπάνω (6/10 είχε η Νόβι Μπέογκραντ) και τον Μπίγιατς στο 35% στις αποκρούσεις (60% είχε ο Φερνάντες της Νόβι) το τελικό 13-11 είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Άλλες ομάδες στη θέση του θα είχαν διασυρθεί με αυτά τα ποσοστά!