Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 13-11: Αποκλεισμός από τον ημιτελικό στον παίκτη παραπάνω

Ο Ολυμπιακός με τραγικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/17), ηττήθηκε 13-11 από τη Νόβι Μπέογκραντ και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Champions League στο πόλο ανδρών. Θα παίξει για τις θέσεις 5-8 στο Βελιγράδι. Σε κακή ημέρα και ο τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς.  

Νόβι Μπέογκραντ – Ολυμπιακός 13-11: Αποκλεισμός από τον ημιτελικό στον παίκτη παραπάνω

Με 3/17 στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία τύχη στο Βελιγράδι στον προημιτελικό του Champions League με αντίπαλο τη γηπεδούχο Νόβι Μπέογκραντ που είχε 6/10 στον δικό της παραπάνω και δίκαια προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου και θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Γιουγκ για τις θέσεις 5-8 αλλά θα μπορούσε να ήταν στην τετράδα αν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση και ο Μάρκο Μπίγιατς βρισκόταν σε καλύτερη ημέρα στο τέρμα.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 13-11 και στην επιστροφή του στο final 8 δεν κατάφερε να προκριθεί στην τετράδα και να διεκδικήσει το τρίτο του Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός αμυντικά δεν λειτούργησε καθόλου καλά. Στον παίκτη λιγότερο δεν έβγαλε ούτε μια άμυνα ενώ δέχθηκε και ένα…φτηνό τέρμα από την περιφέρεια στο τέλος της επίθεσης των Σέρβων, από τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ο οποίος στο πρώτο οκτάλεπτο είχε δύο γκολ και μια ασίστ. Ο Βάμος (1-1) και ο Φουντούλης (3-2) σκόραραν για τον Ολυμπιακό που ήταν προβληματικός στον παίκτη παραπάνω (1/4). Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 3/3 και οι «ερυθρόλευκοι» με 1/4, με τον Μιλάνοβιτς στις πρώτες επιθέσεις της περιόδου να παίζει στα δύο μέτρα με τους Φιλίποβιτς, Βάμος, Γούβη έτσι ώστε να μην κουράσει τον Μουρίκη, ο οποίος ήταν μόνος λόγω της απουσίας του Κολόμβου.

Ο Γρανάδος που δεν είχε φανεί στην πρώτη περίοδο, σκόραρε στη δεύτερη – ξανά στον παραπάνω για τη Νόβι – που πήγε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +3 (5-2), με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να παίζει χωρίς μυαλό στην επίθεση, έχοντας μόλις ένα τέρμα σε έξι φορές που έπαιξε με παίκτη παραπάνω!

Το πρες των γηπεδούχων δημιούργησε προβλήματα, που δεν είχε κίνηση και ενέργεια. Ο Φιλίποβιτς με ένα γκολ στον παραπάνω έδωσε μια ανάσα (5-3) στα μισά της δεύτερης περιόδου, έβγαλε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο και στην κόντρα ο Παπαναστασίου μετά την ασίστ του Φουντούλη μείωσε στο γκολ (5-4, 3.05 για το τέλος του ημιχρόνου). Στην επόμενη φάση όμως ο Γρανάδος με ένα προσωπικό τέρμα από την περιφέρεια, απέδειξε γιατί είναι ίσως αυτή τη στιγμή ο πιο «καυτός» περιφερειακός στον κόσμο (6-4). Με ένα καταπληκτικό τέρμα ο εξαιρετικός Μάρτον Βάμος μείωσε εκ νέου στο γκολ (6-5) και σε…νεκρό χρόνο ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε, με τον Χιώτη άσο να πιάνει στον ύπνο τον Ζοάο Πέδρο Φερνάντες. 6-6 ημίχρονο με τη Νόβι να έχει 4/6 στον παραπάνω και τον Ολυμπιακό 2/8!

Η Νόβι με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε εκ νέου το προβάδισμα (7-6) ενώ συνέχισε να πρεσάρει και να δίνει αποβολές στον Ολυμπιακό αφού οι «ερυθρόλευκοι» τις πετούσαν στα σκουπίδια. Το καλό για τους Πειραιώτες ήταν πως βελτιώθηκαν στην άμυνα με παίκτη λιγότερο και έτσι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Τι να το κάνεις όμως από τη στιγμή που σε πέντε λεπτά στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε 0/4 στον παραπάνω και συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο 2/12!

Ο Γρανάδος αντίθετα στον δικό του παίκτη παραπάνω ήταν εύστοχος και το ματς πήγε ξανά στο +2 για τους Σέρβους (8-6, 2.56 πριν από το τέλος). Ο Φιλίποβιτς βρήκε στόχο από την περιφέρεια και απάντησε άμεσα με προσωπικό τέρμα (8-7), αλλά η Νόβι είχε βρει ρυθμό ξανά στην επίθεση (9-7) και ευτυχώς ο Ντράσοβιτς έχασε έναν κρίσιμο παραπάνω για τους γηπεδούχους και η διαφορά δεν πήγε στο +3, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί ούτε στο τέλος να μειώσει στο γκολ. Και πως να σκοράρει όταν έχει 0/6 (!) σε αυτό το τρίτο οκτάλεπτο σε επιθέσεις με παίκτη παραπάνω (συνολικά 2/14).

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με μια ακόμη χαμένη επίθεση στον παραπάνω για τον Ολυμπιακό που στο...καπάκι δέχθηκε και γκολ στα ίσα (10-7, 6.59 πριν από το τέλος του αγώνα). Ο Παπαναστασίου έδωσε ελπίδα (10-8) αλλά ακολούθησαν αυτογκόλ του Μπίγιατς (!) και πέναλτι του Γρανάδος (12-8) που έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού που δεν τα παράτησε και με τέρματα των Φιλίποβιτς, Βάμος μείωσε σε 12-10, αλλά ο Γρανάδος απάντησε από την περιφέρεια (13-10) με τον Μπίγιατς να μην είναι καθόλου καλά σε αυτόν τον προημιτελικό.

Ο Παπαναστασίου 1.17 πριν από το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 13-11.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-4, 3-1, 4-4.

Νόβι Μπέογκραντ: Πέρκοβιτς 1, Βούτσινιτς 1, Βλαχόπουλος 2, Γρανάδος 5, Ντράσοβιτς 2, Βίκτορ Ράσοβιτς 1, Πιγιέτολοβιτς 1.

Ολυμπιακός: Βάμος 3, Φουντούλης 2, Φιλίποβιτς 3, Παπαναστασίου 3.