Σαμπαντέλ – Ματαρό 9-8: Επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης

Η Σαμπαντέλ επικράτησε 9-8 της Ματαρό στον τελικό του final 4 του Len Champions League στη Βαρκελώνη και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης.

Σαμπαντέλ – Ματαρό 9-8: Επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης

Η Σαμπαντέλ είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο γυναικών. Κέρδισε στον τελικό την Ματαρό με 9-8 και κατέκτησε ξανά το Champions League στο πόλο γυναικών, ύστερα από 4 χρόνια. Τα προηγούμενα δύο ο Ολυμπιακός είχε σηκώσει την κούπα ενώ τη σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκε η διοργάνωση λόγω κορονοϊού.

Για τη Σαμπαντέλ είναι το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πλησιάζει την Οριζόντε Κατάνια (κέρδισε 12-8 στον μικρό τελικό την Ντουναϊσβάρος και πήρε την τρίτη θέση) που έχει οκτώ τρόπαια.

Βέβαια η ομάδα του Πάλμα έχει έξι Champions League τα τελευταία 11 χρόνια, όπου έχει φτάσει σε 9 τελικούς και έχει χάσει μόλις τρεις. Τους δύο μάλιστα από τον Ολυμπιακό!

Η Ματαρό, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στη φάση των «8» είχε 0/7 στην παίκτρια παραπάνω στα τρία πρώτα οκτάλεπτα και έτσι η Σαμπαντέλ πήρε προβάδισμα (5-2) και το κράτησε μέχρι και το τρίτο οκτάλεπτο.

Η ομάδα του Μπαγιάρτ όμως επέστρεψε στην τελευταία περίοδο, μείωσε στο γκολ, πέντε λεπτά πριν από το τέλος (8-7), με τη Ρουίθ να γράφει το 9-7 στην επόμενη επίθεση για τη Σαμπαντέλ.

Η Φαν ντε Κράατς μείωσε σε 9-8, η Ματαρό έβγαλε την άμυνα με παίκτρια λιγότερη, αλλά στην τελευταία επίθεση η Έστερ, η έμπειρη Ισπανίδα τερματοφύλακας, απέκρουσε το σουτ της Σέβενιχ και το ματς δεν πήγε στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 2-2, 2-4

ΜΑΤΑΡΟ: Φαν ντε Κράατς 2, Κέστελι 2, Καμπράι 2, Αβένιο, Εσπάρ

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Φόρκα 3, Ορτίθ Μ., Φαν ντερ Σλοτ, Στέφενς, Ρουίθ, Γκαρσία, Πέρεθ