Ξέχασε να παίζει άμυνα

Ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος για δυο χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά μέσα σε δυο εβδομάδες έχασε δύο φορές από την εξαιρετική Ματαρό γιατί… ξέχασε να παίζει άμυνα.

Ξέχασε να παίζει άμυνα

Η Ματαρό… χτίστηκε για να φτάσει στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης και το απέδειξε κόντρα στον πρωταθλητή την τελευταία διετία Ολυμπιακό. Δεν πέρασε τυχαία στο Final 4 του Len Champions League, αφού κέρδισε δυο φορές μέσα σε δυο εβδομάδες τον Ολυμπιακό που είχε να χάσει σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον Φεβρουάριο του 2021!

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε με δυο ήττες από μια ομάδα που είχε δίψα, πάθος, θέληση και το μάτι όλων στη Ματαρό γυάλιζε. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε για πρώτη φορά από τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τη σεζόν 2012-13, γιατί… ξέχασε να παίζει άμυνα.

Δεν γίνεται να δέχεσαι 11 γκολ στην έδρα σου και 15 στη ρεβάνς, τη στιγμή που ξέρεις πως θέλεις μια διαφορά δύο τερμάτων, για να πας την πρόκριση στα πέναλτι. Δηλαδή ο Ολυμπιακός για να είχε τύχη θα έπρεπε το Σάββατο (25/2) το μεσημέρι να σημειώσει 17 τέρματα στην έδρα της Ματαρό! Αυτά φυσικά δεν γίνονται ακόμη κι όταν μιλάμε για μια ομάδα με το ταλέντο και την ποιότητα των κοριτσιών της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε με την άμυνά του. Μια ζώνη για την ακρίβεια που… έφερε στην παγκόσμια υδατοσφαίριση ο Χάρης Παυλίδης και «αντέγραψε» ο Ντανιέλ Μπαγιάρτ στη Ματαρό. Σαφώς και η Ματαρό δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να παίξει την άμυνα που έπαιζε ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια, αλλά η ισπανική ομάδα κατάφερε με τη ζώνη αυτή να κλείσει τις εξαιρετικές φουνταριστές του Ολυμπιακού, Έλενα Ξενάκη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που δεν πήραν μπάλες και δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να σημειώσει 12 γκολ στην έδρα της Ματαρό, ωστόσο όταν δεν παίζεις άμυνα δεν μπορείς να έχεις τύχη σε αυτό το επίπεδο και ειδικά απέναντι σε αυτή τη Ματαρό.

ΥΓ Εννέα από τα 15 γκολ της Ματαρό, ήρθαν από τις δύο ξένες. Τη φοβερή αριστερόχειρα Φαν Ντε Κράατς (5) και την Ουγγαρέζα Κέζτελι (4)

ΥΓ 1 Η Αμερικανίδα Τζόρνταν Ράνεϊ είχε δηλωθεί και για τη φετινή σεζόν αλλά τελικά δεν ήρθε να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Παίκτρια «κλειδί» την περσινή αγωνιστική περίοδο.

ΥΓ 2 Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικό υλικό και όλα τα κορίτσια έχουν πολλά χρόνια πόλο μπροστά τους. Δεν ήρθε φυσικά και η καταστροφή με έναν αποκλεισμό. Μην τρελαθούμε κιόλας.

ΥΓ 3 16-7 οι αποβολές αλλά αυτό είναι αναμενόμενο όταν παίζεις σε Ισπανία, Ιταλία και Ουγγαρία. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια έχουν στερήσει δύο Ευρωπαϊκά σε Κίρισι (2017) και Σαμπαντέλ (2019), σε δύο τελικούς. Για αυτό από τον πρώτο αγώνα στον Πειραιά, γεμίζεις το κολυμβητήριο (δεν περιμένεις να φτάσει η ομάδα στο final 4 για να ψάξεις για εισιτήριο), πιέζεις και δεν πας στην Ισπανία για την ανατροπή.