Ματαρό – Ολυμπιακός 15-12: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός από το Final 4 του Champions League

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 15-12 από τη Ματαρό στην Ισπανία και αποκλείστηκε από το Final 4 του Len Champions League στο πόλο γυναικών. Είχε χάσει και 11-9 στον Πειραιά.

Ματαρό – Ολυμπιακός 15-12: Δεύτερη ήττα και αποκλεισμός από το Final 4 του Champions League

Μετά την ήττα στον Πειραιά με 11-9, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 15-12 και στην Ισπανία από την εξαιρετική Ματαρό που πέρασε δίκαια στην τελική φάση του Len Champions League αφού και στα δύο παιχνίδια ήταν καλύτερη από τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και στο πρώτο μισό της περιόδου ήταν μπροστά με 2-0 με τα δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, ωστόσο σε λιγότερο από δύο λεπτά η Ματαρό όχι μόνο ισορρόπησε αλλά πέρασε και μπροστά με 3-2 με τα γκολ της Άνα Εσπάρ και της Φαν ντε Κράατς. Με Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελευθερία Πλευρίτου πέρασε εκ νέου μπροστά ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν κράτησε το υπέρ του σκορ αφού δέχθηκε τέρμα στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου από την περιφέρεια.

Η Βασιλική Πλευρίτου ήταν εκείνη που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό που για μία ακόμη φορά δεν μπορούσε να παίξει άμυνα και να βρει λύσεις απέναντι σε μια επιθετική ομάδα όπως είναι η Ματαρό. Ένα 3-0 των Ισπανίδων γύρισε εκ νέου το ματς (7-5) και εν συνεχεία η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ (7-6, 8-6, 8-7, 9-7). Εννέα γκολ σε ένα ημίχρονο (!) για τη Ματαρό, με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει νωρίς στο ματς και την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου με 3 ποινές.

Η Άνα Εσπάρ που δεν είχε επιστρέψει από την Αυστραλία και δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα, ήταν μαζί με την Ολλανδή Φαν ντε Κράατς όλα τα λεφτά στην επίθεση της Ματαρό.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου πέρασε στο τέρμα στο β’ ημίχρονο. Η Ελευθεριάδου με πέναλτι μείωσε σε 9-8 και αμέσως μετά η Σιούτη με μια… φωτοβολίδα από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 9-9 αλλά στην επόμενη φάση αποβλήθηκε με 3 ποινές και η Ελευθερία Πλευρίτου (!), προκαλώντας την έκρηξη στον πάγκο του Τσίριτς. Μάλιστα δεν βγήκε και η άμυνα με τη Ματαρό να παίρνει ξανά προβάδισμα (10-9) και τη Φαν ντε Κράατς να γράφει και το 11-9 μετά την ασίστ της Εσπάρ ενώ αμέσως μετά η Κέζτελι στην κόντρα έκανε και το 12-9!

Η Μυριοκεφαλιτάκη μείωσε σε 12-10 αλλά μέσα σε μια περίοδο δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να γυρίσει τον αγώνα, από τη στιγμή και στις δυο αναμετρήσεις η Ματαρό ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο του αγώνα στον Πειραιά. Κέζτελι και Φαν ντε Κράατς στην τελευταία περίοδο ανέβασαν τη διαφορά στο +4 (14-10) με τον Ολυμπιακό να φορτώνεται με ποινές (έφυγε και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη από το ματς).

Η Ξενάκη σημείωσε δυο γκολ στην τελευταία περίοδο αλλά δεν υπήρχε καμία ελπίδα αφού τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε εννέα γκολ!

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 5-3, 3-3, 3-2.

ΜΑΤΑΡΟ (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Σάντσες Γκονζάλες, Μορέλ Εσπιναγκόσα, Φαν ντε Κράατς 5, Γκουάλ Ροβιρόσα, Σέβενιχ, Κέζτελι-Νάγκι 4, Καμπράι Αλβάρεζ, Νόγκε Φρίγκολα 2, Αβένιο, Βιντάλ 1, Εσπάρ 3, Μουρίγιο, Χερέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.