Ολυμπιακός – Εθνικός 11-4: «Κόκκινο» και φέτος το Super Cup Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 11-4 τον Εθνικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και κατέκτησε πανάξια το δεύτερο σερί Super Cup Ευρώπης στο πόλο γυναικών και τρίτο στην ιστορία του. Έβδομο Ευρωπαϊκό τρόπαιο για τα κορίτσια του Θρύλου.  

Ολυμπιακός – Εθνικός 11-4: «Κόκκινο» και φέτος το Super Cup Ευρώπης

Ένα ακόμη Ευρωπαϊκό στα χέρια των κοριτσιών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» που τα δύο τελευταία χρόνια σάρωσαν τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη, σήκωσαν για δεύτερη σερί σεζόν το Super Cup (τρία στην ιστορία του τμήματος που έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας την Σαμπαντέλ). Αν και χωρίς την Ελευθερία Πλευρίτου (τραυματίας), κέρδισε εύκολα 11-4 τον Εθνικό παίζοντας εξαιρετική άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια του τελικού.

Ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με λόμπα της Κανετίδου στην πρώτη επίθεση του τελικού αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, με όπλο την άμυνά του και τις σωστές επιλογές στην επίθεση γύρισε το ματς. Η Καναδή Κίρα Κρίστμας με το φαρμακερό αριστερό πέτυχε δύο τέρματα, η Ελευθεριάδου ένα και έτσι το ματς πήγε στο 3-1 ενώ θα μπορούσε να είχε και μεγαλύτερη διαφορά αλλά είχε κι ένα χαμένο πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για να αυξήσει τη διαφορά και στο δεύτερο οκτάλεπτο αλλά υπήρχε μια νευρικότητα στα κορίτσια του Τσίριτς. Ο Εθνικός κατάφερε με ωραίο γκολ της Άλκηστης Μπενέκου να μειώσει σε 3-2 αλλά στα μισά της περιόδου η Βασιλική Πλευρίτου πήγε ξανά στη διαφορά στο +2 (4-2), ενώ η Έλενα Ξενάκη έγραψε και το 5-2, με τον Ολυμπιακό να βγάζει αντίδραση και να κλείνει ιδανικά το πρώτο ημίχρονο.

Με γκολ ξεκίνησε το τρίτο οκτάλεπτο για τον Ολυμπιακό, με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να γράφει το 6-2 από την περιφέρεια, τη στιγμή που η άμυνα είχε κλείσει στην Ξενάκη. Ο Εθνικός είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση, η άμυνα του Ολυμπιακού καταπληκτική και έτσι είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η Κανετίδου ξανά με λόμπα μείωσε (6-3), με τον Εθνικό να αντιγράφει και να παίζει την άμυνα που έφερε στον…κόσμο ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης. Οι Σάντα, Τορνάρου…έσπασαν τη ζώνη. με την πρώτη να πασάρει υπέροχα και τη δεύτερη να εκτελεί για το 7-3 και κράτησαν τη διαφορά στο +4.

Οι Κανετίδου, Άλκηστη Μπενέκου συνεργάστηκαν με τη δεύτερη να γράφει το 7-4 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ωστόσο η Χυδηριώτη άμεσα απάντησε για το 8-4 και ουσιαστικά εκεί τελείωσαν τα πάντα, αφού με την άμυνα που έπαιζε ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε ο Εθνικός να επιστρέψει.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου 3.31 πριν από το τέλος διαμόρφωσε το 9-4 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα (11-4).

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 2-1, 4-1.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Σάντα, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Εθνικός (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή, Κατσιμπρή, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Άντριους, Μπεκρή.