Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Στους «8» του Champions League

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 12-10 τη Βουλιαγμένη στον όμιλο της Ρώμης, έκανε το δύο στα δύο και εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Champions League στο πόλο γυναικών. 

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Στους «8» του Champions League

Δύο στα δύο και πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League για τις γυναίκες του Ολυμπιακού. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στον όμιλο της Ρώμης πήρε τον «εμφύλιο» με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη (12-10) και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την Κυριακή (12/12, 12.30), ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Ρόμα (νίκησε την Ντε Ζάαν με 13-6 το Σάββατο) για την πρωτιά στον όμιλο της Ρώμης.

Η Βουλιαγμένη στο πρώτο οκτάλεπτο είχε τον έλεγχο, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο χαμένα πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκες» στη δεύτερη περίοδο με ένα 4-0 όχι μόνο γύρισαν το ματς αλλά ξέφυγαν και 7-3.

Η Κρίστμας στο τρίτο οκτάλεπτο με πέναλτι έγραψε το 8-4, ωστόσο ο ΝΟΒ…μάζεψε τη διαφορά και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει περισσότερο (6-8, 7-9, 8-10).

Μάλιστα η Ελληνιάδη μείωσε και στο γκολ (9-10) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και ο αγώνας έγινε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι ζητήματα στην άμυνα. Ο «εμφύλιος» έγινε πιο σκληρός όσο πλησιάζαμε στο φινάλε, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει σημαντικό γκολ με τη Νικόλ Ελευθεριάδου (9-11, 2.24 πριν από το τέλος). Η κορυφαία Κίρα Κρίστμας, 1.02 πριν από τη λήξη έγραψε το 12-9 για τον Ολυμπιακό και τα πάντα εκεί τελείωσαν.

Στο τέλος η Γιαννοπούλου με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 12-10 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-4, 5-3, 1-2.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογερόπουλου, Ελληνιάδη 4, Γιαννοπούλου 4, Ριτζ 2, Μαρκατσέλη, Κρασά, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Σακάλογλου.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Σάντα, Κρίστμας 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.