Ολυμπιακός – Ντε Ζάαν 16-15: Το πρώτο βήμα ο πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Ντε Ζάαν (16-15) και έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League. Μεγάλο ματς με 6 γκολ η Ελευθεριάδου. 

Ολυμπιακός – Ντε Ζάαν 16-15: Το πρώτο βήμα ο πρωταθλητής Ευρώπης

Η Νικόλ Ελευθεριάδου με το έκτο της προσωπικό τέρμα, 37’’ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 16-15 κόντρα στην Ντε Ζάαν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα, κατάφερε να πάρει στο τέλος αυτό που ήθελε και έκανε το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League στο πόλο γυναικών. Το Σάββατο (10/12, 20.00) επόμενο ματς με τη Βουλιαγμένη.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Βρέθηκε με το…καλημέρα πίσω 2-0 και ισοφάρισε (3-3) με την Κίρα Κρίστμας στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο αν και αμυντικά είχε πάλι ζητήματα, κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με δύο τέρματα (7-5) αλλά η Ντε Ζάαν με ένα 3-0 (!) πέρασε μπροστά με 8-7 (ημίχρονο) με τον Ολυμπιακό να έχει δεχθεί οκτώ τέρματα και να μην έχει καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήτα…τρελό, με τον πρωταθλητή Ευρώπης να μην μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό του. Ο Τσίριτς άλλαξε την Ιωάννα Σταματοπούλου με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου. Ο Ολυμπιακός με πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου ξέφυγε εκ νέου με δύο γκολ (10-8) ενώ η Τριχά έγραψε το 11-9, 1.52 πριν από το τέλος της περιόδου (11-9). Ακολούθησαν πέντε γκολ (!) με τις άμυνες να είναι τραγικές και την Ντε Ζάαν να μειώνει στο γκολ (13-12) στο τέλος της περιόδου.

Μάλιστα οι Ολλανδές ισοφάρισαν (13-13) με την Ρόγκε, 6.04 για το τέλος του αγώνα και τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή. Η Νικόλ Ελευθεριάδου που έκανε μεγάλο παιχνίδι έγραψε το 14-13 (3.56 πριν από το τέλος) και ο Ολυμπιακός θα έπρεπε επιτέλους να παίξει άμυνα. Η Ρόγκε και πάλι ισοφάρισε για την Ντε Ζάαν (14-14), ωστόσο η Ελευθεριάδου είχε τη δική της «απάντηση» για το 15-14.

Η Ντε Ζάαν κέρδισε αποβολή και μετά το τάιμ άουτ ισοφάρισε ξανά (15-15) και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα. Τελικά, η Νικόλ Ελευθεριάδου με ένα ακόμη τέρμα έγραψε το τελικό 16-15 υπέρ του Ολυμπιακού που πήγε να...μπλέξει με το καλημέρα στη Ρώμη αλλά τελικά έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-5, 6-4, 3-3

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 6, Τριχά 3, Ξενάκη 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Κρίστμας 1, Μυρικοκεφαλιτάκη 1 , Σταματοπούλου

Ντε Ζάαν: Αλαντερ, Ρόγκε Λ. 5, Ντεν Ούντεν 1, Σάαπ 2, Σαμ 1, Ρόιεν, Βλισάκερ, Κούπμαν 3, Σαπ, Πλατζ, Βαν Τολ, Ρόγκε Μ. 3, Φαν ντερ Ντόμπελστιν