Με πίστη, θράσος και «ξύλο» η Εθνική

Αντιμέτωπη με ακόμα μία μεγάλη πρόκληση στην Ιστορία της θα βρεθεί το απόγευμα η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Μια ομάδα που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια στο «Έβερεστ» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και δικαιολογημένα έχει γεμίσει με αισιοδοξία αλλά και απαιτήσεις το φίλαθλο κοινό. 

Με πίστη, θράσος και «ξύλο» η Εθνική

Τους πιστούς φίλους της, που δακρύζουν και φουσκώνουν από περηφάνια για τα επιτεύγματά της. Ο σημερινός ημιτελικός με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία είναι το μονοπάτι για τον παράδεισο των μεταλλίων.

Ο στόχος δεν θα είναι εύκολος να επιτευχθεί, αλλά προσδιορίστηκε ήδη διά στόματος του αρχιτέκτονα Θοδωρή Βλάχου: το χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση είναι αυτό που «γυαλίζει» περισσότερο από τα τρία στους Έλληνες υπεραθλητές και τον προπονητή τους. Αυτό δήλωσε μετά τον προημιτελικό με τις ΗΠΑ ο κόουτς, προσυπέγραψε ο Βλαχόπουλος και αυτόματα οι δυο τους εκτόξευσαν τον πήχη. Δηλώσεις που όχι μόνο μαρτυρούν την αυτοπεποίθηση που διέπει το ελληνικό συγκρότημα αλλά επιβεβαιώνουν ότι η Εθνική μας έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Εδώ και μια επταετία -με εξαίρεση το 2019- οι Έλληνες... δεν κρύβονται στα ραντεβού τους με την Ιστορία. Είναι πάντα εκεί! Από το 2015 και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ακολούθησε η είσοδος στην τετράδα το 2017. Μεσολάβησε το 2019 η ήττα στα προημιτελικά από την Ιταλία στην Κορέα και ξανά προς τη δόξα τράβηξε... Το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ας ελπίσουμε ότι ήταν προάγγελος αυτού που θα ζήσουμε φέτος.

Η ελληνική ομάδα πάει ούτως ή άλλως ως επιτυχημένη για την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου της Βουδαπέστης, αλλά ως μεγαλύτερο μέγεθος στα μάτια των αντιπάλων της. Δεν τους αρκεί η τετράδα. Δεν τους αρκεί το χάλκινο ή το ασημένιο και δεν διστάζουν να το πουν.

Πάμε λοιπόν σήμερα! Με πίστη, θράσος και «ξύλο». Μην παρεξηγήσετε το «ξύλο». Εκεί θα παιχτεί το σημερινό παιχνίδι με τους Ιταλούς. Κάτω από το νερό. Σέρβικο... πόλο θα παίξουν και οι δύο ομάδες σήμερα. «Ξύλο», φουλ αποβολές, ποινές και «γρανιτένιες» άμυνες, ώστε να φτύσει αίμα ο αντίπαλος για να σκοράρει.

Έτσι όπως υπέταξε η Εθνική μας τις ΗΠΑ στο δεύτερο ημίχρονο, αναγκάζοντας τους παίκτες της να έχουν 4/11 στον παίκτη παραπάνω. Δεν μας ταιριάζουν οι Ιταλοί, αλλά σε ποιον ταιριάζει κάθε παγκόσμιος πρωταθλητής; Το ίδιο, όμως, έχει στην άκρη του μυαλού του και ο γνώριμός μας και προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Σάντρο Καμπάνια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το έχουν κερδίσει οι ίδιοι οι παίκτες ως ατομικές μονάδες, ως σύνολο και ως προσωπικότητες.

Και αυτό που κατάφερε με τη ρηξικέλευθη αλλά ειλικρινή δήλωσή του ο Βλάχος δεν ήταν να τους γεμίσει με άγχος αλλά να τους υπενθυμίσει ότι εκπροσωπούν την κορυφαία εθνική ομάδα της Ελλάδας (ναι, αυτό είναι το καλύτερο αθλητικό «προϊόν» της χώρας μας). Να τους ταρακουνήσει και να τους βάλει σε... beast mode ενόψει του σημερινού παιχνιδιού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτήν την ανανεωμένη Εθνική δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο ούτε οι αναποδιές (τραυματισμός Ζερδεβά) ούτε οι Ιταλοί ούτε κανένας. Αρκεί να το πιστέψουν οι ίδιοι. Πάμε Ελλάδα!