Ελλάδα vs Ιταλία: Ναυμαχία στη Βουδαπέστη

Στη… Μέκκα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία για μια θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Ελλάδα vs Ιταλία: Ναυμαχία στη Βουδαπέστη

Στον ναό της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος», εκεί όπου ο Ολυμπιακός το 2002 έγραψε Ιστορία και κατέκτησε το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κοντράρεται με την Ιταλία για μια θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, που δίνει το εισιτήριο για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής.

Στη… Μέκκα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης χτυπά το απόγευμα (17.00, ΕΡΤ2) η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού, με τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του να είναι πανέτοιμοι – έστω και χωρίς τον σπουδαίο Μάνο Ζερδεβά – να πετάξουν εκτός τελικού την κάτοχο του τίτλου Ιταλία, του Σάντρο Καμπάνια. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο και όσοι νομίζουν πως το έργο των διεθνών μας θα είναι πιο εύκολο γιατί, έμεινε εκτός η Ουγγαρία, τότε κάνουν μεγάλο λάθος. Άλλωστε όπως είπε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος «από τη στιγμή που η Ιταλία απέκλεισε την Ουγγαρία, είναι καλύτερη». Αυτό είπε και χθες στους παίκτες του.

Ο Βλάχος θέλει από την ομάδα να βγάλει και πάλι στο νερό το επιθετικό της ταλέντο, την ποιότητα, την αυτοπεποίθηση και φυσικά την… επιθετική της άμυνα ιδίως στον παίκτη λιγότερο. Παίκτης παραπάνω και παίκτης λιγότερο θα κριθούν πολλά, αν και οι Ιταλοί είναι «μανούλες» σε αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουν να τα πηγαίνουν στο… ξύλο, ενώ η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή και στις κόντρες της Ιταλικής ομάδας αλλά και στην περιφέρεια.

Οι Αμερικάνοι στον προημιτελικό μάς… πλήγωσαν από την περιφέρεια και η Ιταλία έχει επίσης παίκτες δυνατούς έξω από τα έξι μέτρα. Θέλουν προσοχή, με πρώτο καλύτερο φυσικά τον σπουδαίο Ντι Φούλβιο. Έναν παίκτη εξαιρετικό στην επίθεση που σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία αλλά και στον παίκτη παραπάνω, ξέρει να μοιράζει καταπληκτικά το παιχνίδι, όταν η άμυνα…πέφτει πάνω του. Επαναλαμβάνουμε πως κάποιοι θεωρούν τον ημιτελικό εύκολο, γιατί αποκλείστηκε η Ουγγαρία.

Σίγουρα η «γαλανόλευκη» απέφυγε τους 6.000 Μαγυάρους στο «Άλφρεντ Χάγιος» αλλά ο κόσμος δεν παίζει πόλο κι αυτό το απέδειξε προχθές η Ιταλία του Καμπάνια. Ο τελευταίος, ένας πανέξυπνος άνθρωπος και τεράστιος προπονητής, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Ουγγαρία ξεκαθάρισε πως «δεν κερδίσαμε το τρόπαιο, επειδή νικήσαμε τους γηπεδούχους. Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος ημιτελικός απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Έβγαλε το καπέλο στο… μυαλό της Ελλάδας, τον Άγγελο Βλαχόπουλο, και είναι λογικό πως κάτι θα έχει ετοιμάσει στα πλάνα του για να σταματήσει τον άσο της Νόβι Μπέογκραντ. Από εκεί και πέρα, στα δύο μέτρα οι Κάκαρης, Νικολαΐδης έχουν εντυπωσιάσει στη Βουδαπέστη και ο Καμπάνια έκανε ειδική αναφορά σε εκείνους.