Αντικαθιστά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο με τον Τσέβι Πουγιόλ η Μπαρτσελόνα
Mία σημαντική αλλαγή είναι έτοιμοι να κάνουν στην Μπαρτσελόνα, η οποία θ' ακολουθήσει το τέλος της συνεργασίας με τον Καταλανό προπονητή Τσάβι Πασκουάλ.
Την ίδια ημέρα που ο Πασκουάλ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τους λόγους που τον ωθούν να φύγει από τους «μπλαουγκράνα» στο τέλος της σεζόν, η "Mundo Deportivo" ανέφερε πως ο θρυλικος αρχηγός της Μπάρτσα και νυν γενικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ Χουάν Κάρλος Ναβάρο... θα δει τον δρόμο της εξόδου. Ήδη, η διοίκηση έχει συμφωνήσει με τον αντικαταστάτη του που θα είναι ο Τσέβι Πουγιόλ, τον νυν γενικό διευθυντή της Μπασκόνια.
O γενικός διευθυντής μπάσκετ Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα είναι μία από τις πολλές αλλαγές που εξετάζει να κάνει η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, η οποία αναζητά το "restart" μετά τις αποτυχίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια και δη στη Euroleague. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Euroleague ήταν το 2023 στο Κάουνας, όταν κατέλαβε την 4η θέση, μετά την ήττα της στον «μικρό» τελικό, από τη Μονακό. Οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν τον 3ο τίτλο τους στη Euroleague, το 2010 στο Παρίσι, νικώντας τον Ολυμπιακό, στον τελικό, αλλά έκτοτε έχουν περάσει 16 χρόνια, χωρίς ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Όσον αφορά στον αναμενόμενο διάδοχο του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, απομένει να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη λύση του συμβολαίου του Τσέβι Πουγιόλ με την Μπασκόνια. Η ομάδα της Βιτόρια έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον 36χρονο Πουγιόλ για δύο ακόμη σεζόν, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2028.
Ο Πουγιόλ έχει "χτίσει" ένα δυνατό όνομα στον χώρο του στην Ισπανία, μετά την επιτυχημένη θητεία του ως παράγοντας της Μανρέσα, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Basketball Champions League, ενώ συμμετείχε στα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ισπανίας. Του αναγνωρίζεται πως ανακάλυψε πρώτος το ταλέντο των Σιλβέιν Φρανσίσκο και Τσίμα Μονέκε.