Νόβι Μπέογκραντ – Προ Ρέκο 3-4 πέναλτι (13-13 κ. δ.): Back to back και δέκατο Ευρωπαϊκό (vids)

Η Προ Ρέκο επικράτησε 4-3 στα πέναλτι (13-13 κανονική διάρκεια) της Νόβι Μπέογκραντ μέσα στο Βελιγράδι και σήκωσε ξανά το Ευρωπαϊκό. Δέκατο στην Ιστορία της Ιταλικής ομάδας. Δεν κατάφερε να σηκώσει το Len Champions League ο Άγγελος Βλαχόπουλος. 

Νόβι Μπέογκραντ – Προ Ρέκο 3-4 πέναλτι (13-13 κ. δ.): Back to back και δέκατο Ευρωπαϊκό (vids)

Back to back για τον Ολυμπιακό στις γυναίκες, back to back και για την Προ Ρέκο στους άνδρες. Η ομάδα του Σάντρο Σούκνο με ηγέτη και σκόρερ τον Ούγγρο αριστερόχειρα Ζαλάνκι (έστειλε το ματς στα πέναλτι και ήταν αυτός που εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι για το 4-3) πήρε το δέκατο Ευρωπαϊκό και δεύτερο σερί Champions League μέσα στο Βελιγράδι.

Η Νόβι άγγιξε την κούπα με τον Νίκολα Γιάκσιτς να κάνει πολύ μεγάλο παιχνίδι, αλλά ήταν αυτός που μαζί με τον σπουδαίο αριστερόχειρα Ντούσαν Μάντιτς δεν σκόραραν στη διαδικασία των πέναλτι!

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ο οποίος όπως και το 2016 με τον Ολυμπιακό (ήττα από τη Γιουγκ) έτσι και απόψε (4/6) έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό.

Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2016 έφυγε για την Ιταλία, το 2017 δεν επέστρεψε και πήγε στην Ουγγαρία και έτσι δεν ήταν στην ομάδα που…σάρωσε τα πάντα το 2018 και έκανε το τρεμπλ.

Πολλά τα γκολ στην πρώτη περίοδο με τη Νόβι Μπέογκραντ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, να περνάει μπροστά 4-2 αλλά να δέχεται δύο γρήγορα γκολ για το 4-4 με την Προ Ρέκο να μην παίξει καθόλου καλά στην άμυνα ενώ η Νόβι όπως σε όλη τη χρονιά έτσι και στον τελικό δεν έπαιξε καλή άμυνα και το σκορ πήγε ψηλά.

Οι Σέρβοι κράτησαν το προβάδισμα και στο δεύτερο οκτάλεπτο (5-4, 6-5) και στο τρίτο (7-6), με τον Άγγελο Βλαχόπουλο να έχει ένα γκολ αλλά και εξαιρετικές επιλογές στον παραπάνω με τους συμπαίκτες του να κάνουν γκολ τις ασίστ του Έλληνα άσου.

Η Προ Ρέκο απάντησε με δύο πέναλτι (Ζαλάνκι, Ίβοβιτς) και πέρασε μπροστά (7-8) για πρώτη φορά μετά το 1-2 αλλά η συνέχεια ανήκε στη Νόβι Μπέογκραντ και τους έμπειρους Σέρβους άσους Στράνια Ράσοβιτς, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς.

Με ένα 3-0 οι γηπεδούχοι, 1.09 για το τέλος της περιόδου ξέφυγαν 10-8 αλλά ο Ζαλάνκι με ένα ακόμη τέρμα μείωσε στο γκολ (10-9, αυτή τη φορά στον παραπάνω). Ο Γιάκσιτς όμως σε νεκρό χρόνο έκανε το 11-9 σε μια φάση όπου πήγε στα δύο μέτρα, κράτησε μπάλα και εκτέλεσε τον Ντελ Λούνγκο.

Μπήκε με μια καλή διαφορά στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Νόβι Μπέογκαρντ αλλά η Προ Ρέκο στον πρώτο παραπάνω που κέρδισε σε αυτή την περίοδο, σκόραρε με τον Γιούνγκερ και μείωσε γρήγορα στο γκολ (11-10).

Ο Αυστραλός ισοφάρισε (11-11) μετά το λάθος του Κοΐμπρα στο τέρμα (εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα των Σέρβων από την αρχή της χρονιάς), με τον Γιάκσιτς να απαντάει στον παραπάνω (12-11, 4.11 για το τέλος).

Ο Χάλοκ, 1.11 για το φινάλε ισοφάρισε σε 12-12 παίζοντας με πλάτη τον Μάντιτς που δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός αλλά βρέθηκε εκεί να μαρκάρει τον φουνταριστό της Ρέκο. Ο Γιάκσιτς όμως 50'' πριν από το τέλος με ένα καταπληκτικό σουτ από την περιφέρεια πέτυχε το 13-12.

Στα τελευταία 27 δευτερόλεπτα, ο Αϊκάρντι κέρδισε την αποβολή και ο Ζάλανκι στον παραπάνω έγραψε το 13-13 (12'' πριν από το τέλος). Ο Μιλάνοβιτς πήρε τάιμ αουτ, η μπάλα πήγε στον Μάντιτς φυσικά, εκτέλεσε αλλά ο Ντελ Λούγκο είπε όχι και έτσι πήγαμε στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στράνια Ράσοβιτς 1-0

Ίβοβιτς 1-1

Μάντιτς απέκρουσε ο Ντελ Λούνγκο

Κανέλα 1-2

Ντράσοβιτς 2-2

Γιούνγκερ δοκάρι

Βλαχόπουλος 3-2

Ντι Φούλβιο 3-3

Γιάκσιτς δοκάρι

Ζαλάνκι 3-4

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 2-1, 5-4, 2-4. Τα πέναλτι: 3-4.

Νόβι Μπέογκραντ: Στράνια Ράσοβιτς 3, Μάντιτς 1, Γιάκσιτς 6, Βλαχόπουλος 1, Ντράσοβιτς 1, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς 1.

Προ Ρέκο: Ζαλάνκι 5, Γιούνγκερ 4, Κανέλα 2, Ίβοβιτς 1, Χάλοκ 1.