Len Champions League: Εκτός Final 8 και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

Η Φερεντσβάρος αν και έχανε με 11-9 από τη Ραντνίτσκι μέσα στη Βουδαπέστη επικράτησε 13-12 και άφησε εκτός Final 8 και μαθηματικά τον Ολυμπιακό. 

Len Champions League: Εκτός Final 8 και μαθηματικά ο Ολυμπιακός

Η Φερεντσβάρος γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τη Νόβι Μπέογκραντ ήθελε απλά έναν βαθμό για να…κλειδώσει την πρόκριση.

Η Ραντνίτσκι ήταν εξαιρετική και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ (0-1, 1-2, 2-3, 3-4). Η Φερεντσβάρος αγχώθηκε, δεν είχε καθαρό μυαλό, ο Βάμος ήταν ο μοναδικός που απειλούσε αλλά στη δεύτερη περίοδο η Ραντνίτσκι είχε και διαφορά δύο τερμάτων (5-7, 6-8) με τους Ούγγρους να πιέζουν και να μειώνουν στο γκολ (7-8). Ο τερματοφύλακας Βόγκελ Σόμα, που είχε κάνει το παιχνίδι της ζωής του με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά την προηγούμενη αγωνιστική, δεν ήταν σε καλή μέρα και η Ραντνίτσκι έδειχνε ικανή να κάνει τη…ζημιά.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ραντνίτσκι ποτέ δεν ισοφαρίστηκε (7-9, 8-10, 9-10) ενώ 6.12 για το τέλος του αγώνα ο Ραντούλοβιτς πέτυχε το 9-11! Ακολούθησε ένα 3-0 της Φερεντσβάρος μέσα σε δύο λεπτά περίπου και οι «Μαγυάροι» πέρασαν μπροστά με 12-11, 2.57 για το τέλος.

Ο Λούκιτς ισοφάρισε (12-12) στον παίκτη παραπάνω, το ματς ήταν…θρίλερ αλλά ο Γιάνσικ στην κόντρα και με παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 13-12 για τη Φερεντσβάρος που πήρε και τη νίκη αλλά και την πρόκριση.

Μάλιστα ξεπέρασε στη βαθμολογία και τη Νόβι Μπέογκραντ ενώ άφησε τον Ολυμπιακό πίσω πέντε βαθμούς και η διαφορά αυτή δεν καλύπτεται σε έναν αγώνα, την τελευταία.

Στο άλλο ματς που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό (μόνο εάν κέρδιζε βέβαια) η Μπαρτσελονέτα με αντίπαλο την Μπρέσια ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ αλλά στο τέλος πήρε τον βαθμό (12-12) με δύο γκολ σε διάστημα 69 δευτερολέπτων!

Η Ντιναμό Τιφλίδας πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση (12-11 τη Γιαντράν Σπλιτ με γκολ του Μπιτζάτζε 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος).

Η βαθμολογία (13 αγώνες): Μπρέσια 30, Φερεντσβάρος 25, Νόβι Μπέογκραντ 24, Μπαρτσελονέτα 24, Ολυμπιακός 20, Ραντνίτσκι 13, Γιαντράν Σπλιτ 9, Ντιναμό Τιφλίδας 3.

Η επόμενη αγωνιστική (11/5): Γιαντράν Σπλιτ – Μπαρτσελονέτα, Ραντνίτσκι – Νόβι Μπέογκραντ, Φερεντσβάρος – Μπρέσια, Ντιναμό Τιφλίδας – Ολυμπιακός.