Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ 12-12: «Μαχαιριά» σε νεκρό χρόνο

Ο Στράνια Ράσοβιτς με γκολ σε νεκρό χρόνοσκότωσε τον Ολυμπιακό (12-12). Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 12-11 με τον Γενηδουνιά αλλά στο τέλος η Νόβι Μπέογκραντ ισοφάρισε. Καταδικαστική ισοπαλία. 

Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ 12-12: «Μαχαιριά» σε νεκρό χρόνο

Ο Ολυμπιακός μετά το 12-12 με τη Νόβι Μπέογκραντ στον Πειραιά, θέλει δύο ήττες της Φερεντσβάρος (!) που λογικά απόψε θα πάρει τη νίκη με την Ραντνίτσκι και θα αποκλειστεί και μαθηματικά ο Ολυμπιακός από το Final 8. Έτσι για πρώτη φορά μετά το 2015 (!), η ομάδα του Πειραιά θα μείνει εκτός τελικής φάσης Champions League.

Ο Ολυμπιακός που ήθελε μόνο νίκη για να έχει κάποιες ελπίδες, δεν μπήκε καλά στο ματς, επέστρεψε στο τρίτο οκτάλεπτο, είχε τον πρώτο λόγο αλλά στο τέλος αν και προηγήθηκε 12-11, δέχθηκε ένα γκολ από τον Στράνια Ράσοβιτς σε νεκρό χρόνο (12-12).

Πολλά τα προβλήματα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στον παίκτη παραπάνω για την ομάδα του Πειραιά. Οι Σέρβοι αν και να ήρθαν με τρεις σημαντικές απουσίες, έχοντας και τη βοήθεια της διαιτησίας στα τελευταία λεπτά, πάλεψαν σαν…λιοντάρια και πήραν έναν βαθμό. Το πανηγύρισαν αλλά εάν οι Μπαρτσελονέτα, Φερεντσβάρος κάνουν τα δύο στα δύο (μπορούν να το κάνουν), οι Σέρβοι θα μείνουν τέταρτοι στον Α’ Όμιλο και θα…πέσουν πάνω στην Προ Ρέκο στο Final 8 του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό παιχνίδι εμφανίστηκε νευρικός στην επίθεση και με προβλήματα στον παίκτη παραπάνω. Ξεκίνησε με 0/3 στον παίκτη παραπάνω, η ομάδα του Πειραιά και πολλά προβλήματα στην επίθεση.

Η Νόβι που παρατάχθηκε χωρίς Μάντιτς, Βλαχόπουλο, Βούτσινιτς προηγήθηκε με τον Βίκτορ Ράσοβιτς (0-1) αλλά οι Σέρβοι είχαν επίσης ζητήματα στην επίθεση με τον Ολυμπιακό να παίζει καλά στην άμυνα. Έτσι ο Γενηδουνιάς στον πρώτο πετυχημένο παραπάνω για την ομάδα του Βλάχου ισοφάρισε 2.02 για το τέλος της περιόδου ενώ ο Γκίλλας ένα λεπτό μετά πέτυχε το 2-1 ωστόσο ο Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς στον παραπάνω έκανε το 2-2 και ο Στράνια Ράσοβιτς το 2-3 με πέναλτι.

Ο Βίκτορ Ράσοβιτς από την περιφέρεια έκανε το 2-4, με τον Μπίγιατς να μην υπολογίζει σωστά τη φάση, αλλά απάντησε ο Φιλίποβιτς στον παραπάνω (2-3) αλλά η Νόβι με τον ίδιο τρόπο έκανε το 3-5 (Στράνια Ράσοβιτς) ενώ ξέφυγε και με τρία γκολ (3-6) με τον Σουσιασβίλι (υπέροχο αριστερό) 3.27 για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Γενηδουνιάς μείωσε στον παραπάνω σε 4-6 αλλά ο Ολυμπιακός είχε στη συνέχεια δύο ακόμη χαμένους παραπάνω αλλά και μια κόντρα μπάλα με τον Γκίλλα να μην μπορεί να κερδίσει τον Γκόικο Πιγιέτλοβιτς και έτσι δεν μπόρεσε να πάει το ματς στο γκολ (5-6). Ημίχρονο 4-6, με τον Ολυμπιακό να έχει 3/11 στον παραπάνω (!) και τη Νόβι Μπέογκραντ 3/5.

Μέσα σε ένα δίλεπτο στο τρίτο οκτάλεπτο έκανε την ανατροπή. Ο Δερβίσης ήταν αυτός που μείωσε στο γκολ (5-6), Μουρίκης από τη θέση του φουνταριστού ισοφάρισε (6-6) και ο Γενηδουνιάς με πέναλτι (το κέρδισε ο Φουντούλης στην κόντρα) έγραψε το 7-6. Χάθηκε ένας ακόμη παραπάνω για το 8-6 και οι δύο ομάδες συνέχισαν να βαδίζουν χέρι-χέρι (7-7, 8-7, 8-8, 9-9), σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός είχε 1/2 στον παραπάνω ενώ η Νόβι είχε 1/5.

Ο Ντράσοβιτς ξανά στον παραπάνω (δεύτερο συνεχόμενο) έδωσε το προβάδισμα στη Νόβι Μπέογκραντ (9-10), με τον Γιάννη Φουντούλη να απαντάει (10-10) με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα και στην άμυνα (ειδικά με παίκτη λιγότερο) και έτσι η Νόβι πέρασε ξανά μπροστά (10-11) με τον Στράνια Ράσοβιτς στον παραπάνω (10-11). Ο Φουντούλης με πέναλτι (το κέρδισε ο Κολόμβος) ισοφάρισε σε 11-11 και πήγαμε σε ένα φινάλε...θρίλερ.

Ο Γενηδουνιάς με γκολ στον παραπάνω 48 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έγραψε το 12-11 αλλά ο Μιλάνοβιτς είχε κρατήσει τάιμ άουτ και η Νόβι στο 1.5 δευτερόλεπτο ισοφάρισε με τον Στράνια Ράσοβιτς (12-12)!

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 5-3, 3-3.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Νόβι Μπέογκραντ: Γκόικο Πιγιέτλοβιτς, Στράνια Ράσοβιτς 5, Τόμιτς, Σουσιασβίλι 1, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς 1, Γκογκόφ, Γιάξιτς, Πέρκοβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Βίκτορ Ράσοβιτς 2, Κοΐμπρα.