Σαμπαντέλ: Τρεις τελικούς έχει χάσει, οι δύο είναι στον Πειραιά

Η Σαμπαντέλ των πέντε Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 2011 και μετά, έχει χάσει μόλις τρεις τελικούς τα τελευταία 11 χρόνια. Οι δύο είναι στο…καμίνι του Πειραιά, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. 

Σαμπαντέλ: Τρεις τελικούς έχει χάσει, οι δύο είναι στον Πειραιά

Η Σαμπαντέλ το 2011 κατέκτησε την πρώτη EuroLeague στην ιστορία του τμήματος. Έκτοτε η πανίσχυρη Ισπανική ομάδα μετρά 5 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2011, 2013, 2014, 2016, 2019). Ακόμη τρεις φορές έχει βρεθεί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά ηττήθηκε. Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο από τις τρεις φορές που ηττήθηκε στον τελικό της EuroLeague ήταν στον Πειραιά, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Το 2015 για τρία χρόνια αήττητη βρέθηκε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» στο φάιναλ φορ και έχασε με 10-9 στον τελικό της EuroLeague με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που είχε σηκώσει την «κούπα» με το γκολ της Μανωλιουδάκη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Επτά χρόνια μετά, πάλι στον Πειραιά, πάλι στο…καμίνι του «Πέτρος Καπαγέρωφ» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, η Σαμπαντέλ λύγισε και γνώρισε την ήττα στον τελικό (αυτή τη φορά με 11-7).

Η τρίτη της ήττα σε τελικό EuroLeague ήταν στο Κίρισι το 2018, σε έναν συγκλονιστικό τελικό με αντίπαλο τη γηπεδούχο τότε Κίνεφ με 5-4 στα πέναλτι (8-8 κανονική διάρκεια), με την Φόρκα να έχει το μοναδικό χαμένο πέναλτι στη διαδικασία.