Σαμπαντέλ – Πάντοβα 9-8: Στον τελικό με το αριστερό της Φόρκα

Η Σαμπαντέλ με την φοβερή αριστερόχειρα Τζούντιθ Φόρκα να έχει 6 γκολ, κέρδισε 9-8 την Πάντοβα στον ημιτελικό του Final-4 της EuroLeague και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, όπως το 2015 και το 2019, στον τελικό της EuroLeague. Την Κυριακή (3/4, 17.00) ο μεγάλος αγώνας. 

Σαμπαντέλ – Πάντοβα 9-8: Στον τελικό με το αριστερό της Φόρκα

Η Σαμπαντέλ με ένα ξέσπασμα προηγήθηκε 9-3, η Πάντοβα επέστρεψε στην τελευταία περίοδο και μείωσε στο γκολ αλλά ήταν αργά για να κάνει το…μπαμ και να αφήσει έξω τις Ισπανίδες που τελικά έφτασαν στη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η Πάντοβα προηγήθηκε, η Σαμπαντέλ απάντησε και πέρασε μπροστά (2-1, 3-2) αλλά η Ιταλική ομάδα που είναι σκληρή και δεν τα παρατάει ισοφάρισε (2-2, 3-3) και έχασε ευκαιρίες και για να προηγηθεί, σε επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω ενώ είχε και χαμένο πέναλτι με την έμπειρη Λάουρα Μπαρζόν.

Αντίθετα, η αριστερόχειρας Φόρκα ήταν σε μεγάλη βραδιά και με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα έγραψε το 4-3 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με την Σαμπαντέλ να έχει ζητήματα στην παίκτρια παραπάνω (1/5) και να μην μπορεί να πάρει διαφορά στο σκορ.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Σλοτ έγραψε το 5-3 για την Σαμπαντέλ που πήρε για πρώτη φορά στον ημιτελικό διαφορά δύο τερμάτων. Η φοβερή Φόρκα με τέρμα στην κόντρα έκανε και το 6-3 με την Πάντοβα να μην έχει καθαρό μυαλό ενώ αρκετές παίκτριες ήταν φορτωμένες με ποινές. Η Φόρκα συνέχισε να…πυροβολεί και με το έκτο τέρμα της έγραψε το 7-3, με την Πέρεθ να πηγαίνει τη διαφορά στα πέντε γκολ (8-3, 2.36 για το τέλος της τρίτης περιόδου), με τις Ιταλίδες να είναι χωρίς γκολ 12 λεπτά και την Μάγκι Στέφενς να σημειώνει το 9-3!

Η Αρμίτ επτά λεπτά πριν από το τέλος της τελευταίας περιόδου έκανε το 9-4 ενώ η ίδια μείωσε και σε 9-5, αλλά η Σαμπαντέλ με το 5-0 της τρίτης περιόδου είχε τελειώσει τον αγώνα. Η Τσεντάνι με δύο δικά της γκολ έκανε το 9-7, 1.37 για το τέλος της αναμέτρησης, με την Σαμπαντέλ να είναι κάκιστη στην επίθεση και την Κασόν να μειώνει σε 9-8, 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Η Σαμπαντέλ κράτησε μπάλα, πήρε ποινή, ανανέωσε τον χρόνο της και έφτασε στη νίκη πρόκριση με 9-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 5-0, 0-5.

Σαμπαντέλ: Φόρκα 6, Ντε Σλοτ 1, Πέρεθ 1, Στέφενς 1.

Πάντοβα: Μπαρζόν 1, Γκοτάρντο 1, Τσεντάνι 3, Αρμίτ 2, Κασόν 1.